Begin vandaag nog met bloggen via WordPress

5 december 2016

Posted in Webdesign en Webdevelopment

Zodra je het internet opgaat kom je overal de zogenaamde blogs tegen. In principe kan iedereen bloggen. Een blog kan namelijk over van alles gaan. Je kunt bij wijze van een blog schrijven over je vakantie ervaringen, maar je kunt natuurlijk ook professionele blogs schrijven. Het is mooi dat dit kan, want voorheen moest je bijvoorbeeld columns schrijven voor een krant of een tijdschrift. Nu kun jezelf bepalen wat je schrijft, wanneer je schrijft en voor wie je schrijft. Maar voordat het zo ver is, moet je natuurlijk wel een website hebben waar je de blogs kunt posten. Mensen moeten deze website vervolgens weten te vinden, zodat jouw blogs ook daadwerkelijk gelezen worden. TransIP kan jou hierbij helpen. Via WordPress kun je snel je website online krijgen en beginnen met bloggen. WordPress is een soort Windows voor bloggers en andere schrijvers. Windows is er, zodat leken die geen kennis hebben van programmeurstaal toch gewoon gebruik kunnen maken van computers. In plaats van allerlei ingewikkelde commando’s intypen, kunnen we nu gewoon op de icoontjes klikken. WordPress doet in principe iets vergelijkbaars. Normaal gesproken moet je de eentjes en nulletjes achter de website manipuleren en veranderen als je de content op de site wilt wijzigen. Daar heb je dan dus een zogenaamde cybergeek voor nodig. Maar het is als blogger natuurlijk fijn als je je site zelf kunt beheren. Daarom is er WordPress. WordPress is dus op te vatten als een soort besturingsprogramma voor het bewerken van websites. Als je dus gaat bloggen, dan kun je via WordPress je website online zetten en via datzelfde programma kun je vervolgens altijd zelf je webpagina beheren en veranderen. WordPress is dus een systeem waarmee je je website en/of blog helemaal zelf kunt beheren. Je hebt hiervoor geen kennis van HTML of PHP nodig. We hebben het tot dusverre steeds over blogs, maar ook voor webpagina’s en zelfs voor webshops kun je WordPress gebruiken. Voor al deze toepassingen kun je terecht bij TransIP. De professionals van dit bedrijf helpen je graag met het opstarten van WordPress, zodat jij daarna kunt beginnen met bloggen of het runnen van je webwinkel. Wat dat laatste betreft is WordPress natuurlijk ideaal, want stel dat je een nieuw artikel binnen krijgt of de prijs van een artikel verandert, dan kun je de relevante gegevens direct zelf aanpassen.

TransIP voor al je wensen op ICT gebied; van WordPress tot en met webhosting

Veel gaat tegenwoordig via de digitale snelweg. Als je een bijvoorbeeld onderneming start, dan heb je een website nodig. Verder zie je ook dat veel winkels overstappen webwinkels. Bedrijven breiden hun netwerken uit via hosting. Email gaat niet meer via programma’s, maar internetpagina’s. Al dit soort zaken vergen natuurlijk wel een beetje inzicht in de ICT wereld. Dus als je zelf van plan bent om bijvoorbeeld een webwinkel te starten, dan is het altijd verstandig om een professioneel ICT bedrijf aan je zijde te hebben. TransIP kan dan ook veel voor je betekenen. Als je op de site van TransIP kijkt, dan merk je al snel hoeveel mogelijkheden je hebt. Niet alleen qua verschillende diensten, maar ook qua opties binnen een bepaalde dienst.

Voor vragen en informatie kun je altijd contact opnemen

Het blijft natuurlijk altijd een technisch verhaal, dus het is goed mogelijk dat je voor of na de diensten van TransIP met vragen zit. Indien dat het geval is, dan kun je altijd contact opnemen met een medewerker van TransIP. Vragen kunnen gaan over verschillende onderwerpen zoals:

  • Webhosting
  • Overstap van blogspot naar .com site
  • Webmail versus email
  • Domeinnaam
  • WordPress hosting
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn