Briketten stoken

7 december 2016

Posted in Woning en Tuin

dehaardhouthandelaar - briketten

Steeds meer mensen kiezen er voor om weer een open haard of een houtkachel in huis te laten maken en dat is ook logisch. Het is sfeervol en het geeft een heerlijke warmte. Vaak stoken mensen dan op haardhout, maar wist je dat je ook op briketten kunt stoken? Wat zijn dit nu precies? Briketten zijn samengeperste blokken van houtsnippers en zaagsel. Doordat ze zo gemaakt worden, kunnen ze in iedere vorm gegoten worden. Er wordt voor gekozen om ze te persen in een rechthoekig formaat, wat het heel eenvoudig maakt om ze te stapelen. Kies je hiervoor, dan heb je dus niet meer het probleem wat je met houtblokken wel altijd hebt, namelijk dat er zo lastig een mooie en stevige stapel van te maken valt. Daarnaast is het zo dat ze ook gewoon een heel handzaam formaat hebben, wat het eenvoudig maakt om ze op te pakken en te verplaatsen. Alleen dit zal voor sommige mensen misschien al reden zijn om de overstap te maken naar dit product. Maar natuurlijk zijn er meer redenen om juist voor briketten te kiezen in plaats van voor haardhout.

Briketten bieden veel voordelen

Wat zijn nu de andere voordelen? In de eerste plaats is daar het feit dat ze heel milieuvriendelijk zijn. Briketten worden namelijk in feite gemaakt van schoon afvalhout, zoals restjes die overblijven na het vervaardigen van meubels. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat echt alles van de boom gebruikt wordt en dat is natuurlijk wel zo efficiƫnt. Een andere reden waarom ze heel milieuvriendelijk zijn, is dat ze heel schoon branden. Hierdoor komt er weinig rook bij vrij en dat is voor de luchtkwaliteit natuurlijk wel zo prettig. Ook voor je schoorsteen is het heel erg prettig dat ze schoon branden. Bovendien komt er bij de verbranding maar weinig as vrij, wat nogmaals aantoont dat de verbranding heel schoon verloopt. Een andere reden om voor briketten te kiezen is dat ze heel droog zijn en daardoor altijd heel goed branden en gemakkelijk aan te steken zijn. Je hebt geen last van ongewenste rookontwikkeling door nat hout en je hebt snel een heerlijke warmte. Dat is natuurlijk wel zo fijn als jij je huis wilt verwarmen. Tot slot is het zo dat ze lang branden en ook nog eens relatief voordelig geprijsd zijn. Dat maakt briketten echt tot een uitstekend alternatief voor haardhout en zeker de moeite waard om te overwegen als je over een houtkachel of open haard beschikt.

Je koopt ze bij De Haardhout Handelaar

We zetten hier nog even alle voordelen van de briketten op een rijtje:

  • ze scoren hoog op milieuvriendelijkheid, doordat ze uit een hernieuwbare bron gemaakt zijn, ze gemaakt worden uit restproducten en ze schoon verbranden
  • de schone verbranding zorgt voor een schone schoorsteen
  • de vorm en het formaat van de briket zorgt ervoor dat ze handzaam zijn en gemakkelijk gestapeld kunnen worden
  • doordat ze erg droog zijn, zijn ze gemakkelijk aan te steken en branden ze goed
  • ze hebben een hoge warmtewaarde en branden erg lang
  • de prijs ligt relatief laag, ten opzichte van bijvoorbeeld haardhout

Zijn er ook nadelen te noemen aan briketten? Eigenlijk is er slechts een klein minpuntje en dat is dat je geen knappend haardvuur zult hebben met vlammen die als tongen aan het houtblok likken. Ze zijn dus iets minder sfeervol, maar wel veel praktischer, efficiƫnter en voordeliger. Lijkt het gebruik van briketten jou ook wel iets? Breng dan een bezoek aan De Haardhout Handelaar. Hier kun je ze kopen in handige verpakkingen van twaalf stuks, zodat je ze eens rustig kunt proberen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn