Djembe workshop

3 september 2018

Posted in Vrije tijd en Hobby

Een djembe workshop volgen, wie lijkt dat nu stiekem niet leuk?! Er zijn heel veel mensen die denken dat zij absoluut niet muzikaal zijn, omdat zij bijvoorbeeld niet goed zijn in zingen of omdat zij geen muziekinstrument kunnen spelen. Maar muzikaliteit is iets dat in ieder mens zit, het komt er alleen niet bij iedereen op dezelfde manier uit. Waar sommigen dus gezegend zijn met goede stembanden en toonvorming, hebben anderen aanleg voor een bepaald instrument. En weer anderen zijn vooral goed met ritmes. Van nature zit ritmiek echt in ons allemaal en dat zul je met een djembe workshop ook merken. Het is natuurlijk wel zo dat het bij de een er gemakkelijker uitkomt bij de ander, net alsof iemand de natuurlijke aanleg hiervoor is kwijtgeraakt, terwijl een ander dit juist altijd heeft weten te bewaren of zelfs weten te ontwikkelen. Door hier bijvoorbeeld een middagje mee aan de slag te gaan tijdens een djembe workshop, ontdek je hoe leuk het is om met muziek aan de slag te gaan! Je hoeft dus niet per se direct voor langere tijd lessen te volgen, maar kunt ook gewoon eerst eens een middagje het uitproberen!

Waarom djembe workshop?

Waarom zou je nu een djembe workshop volgen, waarom met deze muziekinstrumenten aan de slag gaan? Daar zijn verschillende redenen voor te noemen. In de eerste plaats is het zo dat het een positief effect heeft op jouzelf, op jouw eigen gesteldheid. Het beïnvloedt bijvoorbeeld op een positieve manier jouw:

  • concentratie
  • ontspanning
  • communicatie
  • inspiratie

Het werken met ritme heeft dus gewoon een goed effect op jouw brein en ook op jouw lichaam. Na een uurtje trommelen voel jij je gewoon echt een heel stuk beter! Daarnaast is het zo dat je tijdens een djembe workshop ook in groepsverband aan de slag gaat en het dus ook de samenwerking kan verbeteren. Je moet immers goed naar elkaar luisteren en op elkaar inspelen om er samen een mooi geheel van te maken. Ieder moet zijn eigen ritme aanhouden, maar dit tegelijkertijd afstemmen op dat van een ander, anders klinkt het in het geheel immers niet zo mooi en dat is zonde. Als alles goed samenvalt, dan kan dit een bijzonder gevoel oproepen bij de deelnemers, je voelt je dan echt één geheel worden, je creëert met elkaar iets. Een djembe workshop kan dan ook een heel goed idee zijn voor een teamuitje.

Leuk idee voor feestje

Maar ook voor een feestje is een djembe workshop een aanrader, bijvoorbeeld voor een kinderfeest. Je bent dan als ouder altijd op zoek naar een leuke activiteit waar iedereen aan mee kan doen en hiermee kan dit zeker! Het is dus voor heel verschillende groepen zeer geschikt en een aanrader om dit eens te doen! Heb jij hier interesse in? Neem dan eens een kijkje op de site van Drumdrumdrum en ontdek de verschillende mogelijkheden die zij kunnen bieden! Je kunt bij hen terecht voor een djembe workshop, maar ook voor allerlei andere soorten percussie. Doordat zij ervaring hebben met verschillende soorten groepen en doordat zij verschillende soorten lessen kunnen geven, kunnen zij ook zeker aan jouw groep een inspirerende, leuke en educatieve les verzorgen! Dit kan op een feestlocatie zijn, maar ook op de locatie van een bedrijf of bijvoorbeeld bij een school. Want ook voor scholen is het een ideale manier om kinderen in aanraking te brengen met de wondere wereld van muziek. Iets wat niet alleen goed is voor de muzikale ontwikkeling, maar ook voor de verdere ontwikkeling van het brein. Ben jij op zoek naar een leuke manier om met muziek en ritme in aanraking te komen? Kies dan voor een djembe workshop van Drumdrumdrum.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn