Duurzaam stoken met pellets

3 maart 2016

Posted in Woning en Tuin

Teswood - PelletsDuurzame materialen worden steeds belangrijker. Deze materialen worden vaak gebruikt om als brandstof te dienen. Ze zijn milieuvriendelijk en kunnen veelvuldig gebruikt worden. Wanneer u bijvoorbeeld uw haard wilt stoken is het goed om te kiezen voor duurzame brandstoffen. Op het gebied van duurzame brandstoffen zijn er veel mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan pellets. Dit zijn samengeperste stukjes hout, waardoor het een vorm van vaste brandstof is. Doordat ze voor 100% uit hout bestaan zijn ze zeer duurzaam en hebben ze een hoge energiewaarde. Pellets zijn cilindervormig en worden geleverd in grote zakken van 15 kilogram. U kunt voor alle soorten terecht bij Teswood. In deze groothandel kunt u veel verschillende soorten ecologische brandstoffen kopen. Denk hierbij naast pellets bijvoorbeeld aan Pini-kay briketten of RUF-briketten. Al deze materialen kunnen gebruikt worden om een houtkachel te stoken. Pellets zijn kleiner en bestaan uit kleine stukjes geperst hout. Het woord pellets komt voort uit de manier van persen van het hout, dat ook wel pelleteren genoemd wordt. Ze hebben verschillende voordelen boven andere duurzame materialen.

  • Geen rookontwikkeling
  • Een constante prijs
  • Gemaakt van schoon afvalhout

Door het gebruik van pellets draagt u bij aan een schoner milieu. Er ontstaat geen rook bij het stoken van deze korrels en de verbranding is CO2 neutraal. Dit is bijvoorbeeld anders bij fossiele brandstoffen waarbij een hoog gehalte aan CO2 in de lucht terecht komt. Pellets kunnen het beste gestookt worden in de daarvoor speciaal ontworpen pelletkachels. Bij Teswood kunt u meteen een offerte aanvragen voor het bestellen van de stukjes hout. Op het online formulier kunt u meteen invullen waar u informatie over wilt aanvragen en dan wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen. Ook kunt u natuurlijk telefonisch contact opnemen of een email sturen wanneer u een bepaalde vraag heeft. Met pellets kiest u dus voor een duurzaam product waarmee u op een milieuvriendelijke manier uw kachel kunt stoken.

Pellets met een hoog kwaliteitskenmerk

De pellets van Teswood zijn voorzien van een hoogstaand kwaliteitskenmerk, het DIN Plus certificaat. Deze certificering wordt vooral in Duitsland veel gebruikt en geeft de Europese standaard weer. Hierdoor weet u dus heel zeker dat u met een goed product te maken heeft. De houtpellets kunnen dus veilig worden gebruikt. Deze DIN Plus certificering voor de korrels hanteert strenge normen voor de kwaliteit van het product, maar ook het stofgehalte moet aan de regels voldoen. Daarnaast is het van belang dat de Calorische Waarde, de hoeveelheid warmte die vrijkomt bij een volledige verbranding en het as-gehalte niet te hoog wordt. Uiteraard wordt er ook een kwaliteitscontrole uitgevoerd op de herkomst van de grondstoffen om pellets te maken. Het hout dat hiervoor gebruikt wordt bestaat uit schoon afvalhout. Dit afvalhout wordt gehaald uit speciale productiebossen. Deze bossen zijn volledig gecertificeerd en worden op een goede manier beheerd waardoor de kwaliteit van het hout gewaarborgd kan worden. Wanneer u pellets koopt kunt u er zeker van zijn dat ze probleemloos verbranden. Door ze in de kachel op te stoken komen er geen giftige stoffen vrij en kunt u met een gerust hart thuis een mooi vuur laten zien.

Heerlijk tijdens de winter

Natuurlijk is dit in de wintermaanden ideaal. Wanneer het buiten koud is en u met vrienden en familie heerlijk in een warme huiskamer zit met een gezellig vuurtje erbij. Echter is het ook goed mogelijk om voor pellets te kiezen wanneer u een vuurkorf in de tuin tijdens de lente of zomermaanden wilt laten branden. Ook bij een open vuur kunt u zonder problemen gebruik maken van de gecertificeerde pellets. Het is belangrijk om te kiezen voor goede de beste soort, omdat de pelletkachel langer mee zal gaan wanneer er hoogstaande producten in gestookt worden. Het is natuurlijk lastig om de juiste keuze te maken wanneer u nog niet eerder met dit product gestookt heeft. De houtpellets van Teswood zijn altijd voorzien van de juiste keurmerken, maar u kunt zelf ook letten op een aantal kenmerken die de kwaliteit aanduiden. Om de kachel zo lang mogelijk goed te laten functioneren en zo veel mogelijk warmte te genereren, is het van belang om naar het gewicht te kijken. Korrels die het hardst geperst zijn, zijn het beste. Bij Teswood bent u verzekerd van houtpellets van de hoogst mogelijke kwaliteit. Na uw aankoop worden de zakken snel bij u thuis geleverd. Alle losse hout korrels zitten verpakt in plastic zakken. Deze zorgen ervoor dat er geen vocht bij het verbrandingsmateriaal kan komen. Dit zou de werking uiteraard zienderogen verminderen en dat is zonde. Door het plastic blijft de inhoud lang houdbaar en kunt u uw aankoop dus ook gemakkelijk lange tijd opslaan totdat u de pelletkachel gaat stoken en u gebruik wilt maken van de pellets. Natuurlijk kan het voorkomen dat u een hoeveelheid overhoudt dat niet meteen opgestookt kan worden. Het is dan van belang om de geopende plastic zak op een droge plek te bewaren om het product zo veel mogelijk af te schermen van vocht. Met dit product zorgt u ervoor dat u op een duurzame manier hout kunt stoken. U weet hierdoor zeker dat u geen schadelijke stoffen in zult ademen en dat er geen rookontwikkeling plaatsvindt. Daarnaast zijn is het zeer milieuvriendelijk.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn