Een goede goochelaar

19 april 2016

Posted in Nieuws

Houd jij van goochelen? Ben je elke dag bezig om nieuwe handigheidjes te leren om je vrienden te verrassen? Misschien heb jij dan wel echt tovenaarsbloed! Ieder mens kan wel een paar trucjes leren, maar niet iedereen wordt zomaar een goede goochelaar! Wanneer je serieus aan de slag wilt als illusionist zijn er een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Kijk eerst goed naar je eigen karakter, heb jij alles wat een goede goochelaar nodig heeft? Een goede goochelaar is:

  • Zelfverzekerd
  • Goed getraind
  • Sociaal
  • Stressbestendig

Als goochelaar is eigenlijk maar één ding echt belangrijk: vertrouwen. Je moet het publiek kunnen overtuigen dat jij iets heel bijzonders laat zien. Dit kun je doen door moeilijke trucs ten tonele te brengen, maar ook door stevig in je schoenen te staan tijdens de act. Alles wat je doet moet voor het publiek bijzonder zijn, het maakt eigenlijk niet uit welk konijn je dan uit welke hoed tovert. Wanneer je zelfverzekerd overkomt heb je de belangrijkste stap al gemaakt: je laat het publiek zien dat ze met een vakkundige goochelaar te maken hebben. Om zeker te kunnen zijn van je zaak is het belangrijk dat je goed traint. Je zult elk handigheidje van de show tot in het oneindige moeten oefenen. Wanneer je een vaardigheid helemaal onder de knie hebt hoef je niet bang te zijn dat tijdens de show iets misgaat. Wanneer een goochelaar onvoorbereid op de planken staat kun je er zeker van zijn dat de show zal floppen. Om zelfverzekerd te kunnen zijn tijdens het werk moet je thuis gewoon heel veel oefenen. Naast dit alles moet een goochelaar sociaal zijn. Je moet met andere mensen kunnen werken om je act vorm te geven. Vaak zul je een assistente nodig hebben die je kan helpen bij de meest complexe illusies. Zorg dat je goed kunt werken met andere mensen en kies collega’s waar je iets aan hebt. Wanneer een foefje mislukt moet een artiest kunnen terugvallen op een goede assistent. Tot slot: een goochelaar moet stressbestendig zijn. Tijdens een optreden kan hij zich geen fouten veroorloven, een show moet eigenlijk altijd foutloos zijn. Je hebt daarom in dit vak met veel druk te maken, je moet iedere avond opnieuw presteren. Het is belangrijk om als mens met deze druk om te kunnen gaan. Op deze manier houd je plezier in het werk en kun je uitstijgen boven de rest. Je weet nu welke karaktereigenschappen essentieel zijn voor een goochelaar, probeer hieraan te werken!

Een goede goochelaar is interactief

Een goochelshow brengt de creatieve kant in mensen naar boven. Men gaat nadenken en gaat proberen om te achterhalen hoe een truc precies in elkaar steekt. Terwijl jij bezig bent met een optreden zijn mensen dus continue bezig om uit te vogelen hoe de vork in de steel zit. Een goede goochelaar houdt hier rekening mee en betrekt het publiek in de eigen show. Vraag bijvoorbeeld na een kwartiertje een vrijwilliger naar voren om je te helpen bij een volgende act. In de eerste plaats toon je hiermee zelfvertrouwen, je geeft daarmee een belangrijk signaal af. Je zegt eigenlijk tegen het publiek: “Ik weet dat jullie proberen uit te vinden hoe ik dit doe, nu mag één van jullie meedoen en mag hij of zij proberen mij van de wijs te brengen”. Natuurlijk weet je als goochelaar dat het foefje gewoon zal werken, het publiek krijgt echter de impressie dat ze de kans hebben om je te doorgronden. Door een vrijwilliger naar voren te vragen en deze confrontatie te winnen laat je als goochelaar zien dat het publiek eerder moet opstaan om jou beet te nemen. Wanneer je een vrijwilliger op het podium vraagt toon je dus zelfvertrouwen, maar het voegt ook een belangrijk element toe aan je show. Wanneer je iemand uit het publiek te pakken kunt nemen zal hier door de andere aanwezigen nog lang over worden nagepraat. Iedereen zal zich het optreden herinneren en wie weet word je wel weer uitgenodigd! Interactie met het publiek kan dus ook zeer lucratief zijn. Een goede goochelaar weet precies hoe hij het publiek bespeelt, zodat hij hier zelf voordeel uit kan halen. Zorg dat je show interactief is en dat mensen je nog lang herinneren, dan geef je echt een visitekaartje af!

Een leuke avond is subjectief

Zoals we allemaal weten is een leuke avond voor iedereen verschillend. Sommige mensen houden van een bruine kroeg, anderen staan tot diep in de nacht te dansen in de club. Voor een goochelaar geldt eigenlijk hetzelfde: ken je publiek. Wanneer een artiest zich onvoldoende aanpast aan de doelgroep dan ontstaan geheid problemen. Om deze kennis op te doen is ervaring essentieel. Iemand met een flinke berg ervaring kan gegarandeerd voor een leuke avond zorgen. Goochelaar Jordi  staat al meer dan 20 jaar op de planken en heeft in deze periode opgetreden voor heel veel verschillende mensen. Deze vakman kan iedere zaal weer warm maken voor de goochelarij. Neem eens een kijkje op de website, https://goochelaarjordi.nl/, voor meer informatie over deze rasartiest. Wil je een afspraak maken, dan kun je hier ook eenvoudig contact opnemen. Je hoeft alleen maar het contactformulier in te vullen met een aantal persoonlijke gegevens, dan heb je binnen enkele dagen een afspraak geprikt. Wil je meer leren over goochelen dan vind je op de site nog veel meer informatie over het vakgebied. Neem dus snel een kijkje op deze mooie site, het is het dubbel en dwars waard!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn