Een goede vakantie in Gambia beleef je met behulp van vaccinaties Gambia

14 december 2016

Posted in Vakantie en Recreatie

Op vakantie gaan is in de regel een zeer leuke en spannende gebeurtenis. Als je binnen in Europa op vakantie gaat, dan kun je in de regel genieten van een ongestoorde vakantie. Er zijn tegenwoordig wel eens terroristische aanslagen. Dat is uiteraard erg vervelend, maar deze vinden vooral plaats in grote steden van bekende EU landen. Dus als je naar Oostenrijk zou gaan, dan is de kans op een aanslag erg klein. Daarnaast zijn de veiligheidsmaatregelen in Europa erg aangescherpt, waardoor het risico op een aanslag vrij klein is. In resorts en aan het strand ben je überhaupt erg veilig. Een vakantie binnen Europa vergt dus weinig extra voorzorgsmaatregelen. Als je echter naar een land als Gambia gaat, dan moet je wel allerlei extra voorzorgsmaatregelen nemen. Voordat je vertrekt naar een land als Gambia, dan zal je dus in eerste instantie de vaccinaties voor Gambia moeten regelen. In Afrika heersen allerlei ziekten die in Europa niet voorkomen. Malaria is maar één van die ziekten. Dat betekent dat je daar als Europeaan geen weerstand tegen hebt. Daarom heb je verschillende vaccinaties voor Gambia. Welke vaccinatie voor Gambia je nodig hebt hangt af van de volgende factoren:

  • Je eigen gezondheidssituatie
  • De verblijfsduur
  • De gebieden die je bezoekt tijdens je verblijf
  • De accommodatie waar je gebruik van zult maken

Sommige vaccinaties voor Gambia zijn verplicht en andere niet. Een vaccinatie voor gele koorts is bijvoorbeeld alleen verlicht als je Gambia binnenkomt vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Als je dus vanuit Nederland naar Gambia vliegt, dan is een vaccinatie tegen gele koorts niet verplicht. Als je naar Gambia reist, dan wordt er in de regel geadviseerd om te kiezen voor de volgende vaccinaties voor Gambia:

  • DTP vaccinatie
  • Gele koorts vaccinatie
  • Hepatitis A vaccinatie
  • BMR vaccinatie

Indien je langer dan drie maanden naar Gambia gaat, dan gelden er andere richtlijnen. Voor meer informatie over de verschillende vaccinaties kun je terecht op thuisvaccinatie.nl.

Regel de vaccinaties voor Gambia thuis via thuisvaccinatie.nl

Als je vaccinaties voor Gambia nodig hebt, dan kun je dat tegenwoordig thuis regelen. Je hoeft dus niet meer naar de GGD of huisarts voor de vaccinaties Gambia. De dokter komt dus gewoon bij je thuis. Dit is ook niet duurder dan de vaccinaties van de GGD of huisarts. Wat dat betreft heb je dus alleen maar voordeel. Verder heb je te maken met meer voordelen als je kiest voor thuisvaccinatie.nl. Zo worden de vaccinatie voor Gambia uitgevoerd door erkende artsen. Daarnaast kun je de vaccinaties voor Gambia ook ontvangen in het weekend of ’s avonds. Zoals gezegd is thuisvaccinatie niet duurder en in veel gevallen wordt het vergoed door de zorgverzekeraar. Mocht je een afspraak willen maken voor thuisvaccinatie, dan kun je dat direct regelen via de website. Op de homepagina vind je een knop met ‘afspraak maken’. Als je hier op klikt dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf. Je kunt dus vrij snel vanaf je computer een afspraak maken.

Heb ik een vaccinatie tegen Malaria nodig?

In principe heb je een vaccinatie nodig tegen malaria alleen het probleem is dat een dergelijk vaccin tegen malaria niet bestaat. Je kunt je dus eenvoudigweg niet tegen deze ziekte inenten. Wat je wel kunt doen is het slikken van malariapillen. Voor de rest is het een kwestie van de juiste voorzorgsmaatregelen nemen. Zorg er dus altijd voor dat je je huid bedekt met kleding. Malariamuggen steken vooral in de avond, nacht en vroege ochtend. Dat betekent dat je het grootste risico loopt als je slaapt. Gebruik daarom altijd muskietennetten. Lees meer tips op de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn