Effectief vergaderen

27 augustus 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Niemand houdt van inefficiënte vergaderingen, maar het liefst zou iedereen effectief vergaderen. Weinig is zo frustrerend als vergadering na vergadering hebben zonder dat daar iets zinnigs uitkomt. Dit voelt echt als een verspilling van tijd en laten we gewoon eerlijk zijn, dat is het ook! Je hebt immers wel wat beter te doen dan in cirkels praten en steeds weer op hetzelfde uitkomen of gewoon niet tot een oplossing komen voor een bepaald probleem. Ondanks dat iedereen dit eigenlijk vindt, is effectief vergaderen toch vaak nog een zeldzaamheid en dat is jammer. Zoals gezegd leidt dit tot frustraties en dat zorgt er dan weer helemaal voor dat er weinig uit komt. Want op het moment dat je gefrustreerd raakt, ben je alleen maar met die gevoelens bezig en met het voorkomen van een uitbarsting, in plaats van met zoeken naar betere resultaten en oplossingen. Effectief vergaderen is beter voor ieders humeur, het zorgt voor een tijdsbesparing en je krijgt veel betere resultaten. Reden genoeg dus om hiermee aan de slag te gaan!

Hoe effectief vergaderen?

Als je merkt dat vergaderingen bij jullie altijd erg inefficiënt verlopen en je wilt daar graag verandering in aanbrengen, hoe pak je dat dan aan? Hoe zorg je er nu voor dat jullie bijeenkomsten in het vervolg veel effectiever worden? Voor effectief vergaderen zullen jullie allemaal moeten veranderen. Nu is het goede nieuws dat iedereen altijd verandert, het lastige punt is om het veranderen in je voordeel te laten werken. Hoe pakken jullie dit nu aan? Hoe zorgen jullie er nu voor dat jullie samen de juiste kant op veranderen, om zo beter samen te kunnen werken? Daar kunnen jullie waarschijnlijk wel wat hulp bij gebruiken. Jullie kunnen wel een soort van katalysator gebruiken, die jullie bijstaat in het veranderproces en jullie helpt richting effectief vergaderen. Een goede facilitator of katalysator in dit proces helpt mee de gesprekken te veranderen, waardoor je sneller het veranderingsproces weet te bewerkstelligen. Verhoudingen kunnen bijvoorbeeld anders gesteld worden, waardoor er meer vertrouwen komt. Vertrouwen leidt weer tot betere en meer open communicatie. En ook tot meer betrokkenheid. Als er immers van bovenaf duidelijk vertrouwen in jou gesteld wordt, als het duidelijk is dat jouw mening echt van belang is en meetelt, dan voel jij je ook meer betrokken bij je werk. Zo kan vaak met relatief kleine verandering toch bewerkstelligd worden dat jullie in het vervolg heel effectief vergaderen!

Schakel professional in

Zoals gezegd verandert iedereen en dus ook iedere groep, maar kun je voor effectief vergaderen wel een facilitator gebruiken die jullie begeleidt in een positief verandertraject. Iemand die je daar heel goed voor in kunt schakelen, is Jan Lelie van mind@work. Hij is uitstekend in staat om jullie door het hele proces te gidsen, om jullie hier doorheen te loodsen. Zijn stelling is dat als je op het proces koerst, dat de inhoud dan vanzelf volgt. Voor velen klinkt dit vreemd, maar hij weet uit ervaring dat dit zo werkt. Voor mind@work zorgt hij niet alleen voor effectief vergaderen, je kunt bij hem terecht voor begeleiding van:

  • workshops
  • kennisoverdracht, medezeggenschap en inspraak
  • gesprek, dialoog, conversatie

Wil je eerst eens proberen of jullie het veranderproces zelf op gang kunnen brengen? Op MindAtWork vind je diverse links met tips om bijvoorbeeld je meeting te katalyseren of om zonder omwegen te leren faciliteren. Maar het moet gezegd worden dat het hele traject met degelijke begeleiding door een professional het meest efficiënt verloopt. Dus wil jij in het vervolg effectief vergaderen? Schakel dan mind@work in om jullie veranderproces te starten en te begeleiden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn