Esta formulier aanvragen

8 juni 2017

Posted in Vakantie en Recreatie

Om naar Amerika te reizen heb je de juiste papieren nodig. Je kunt twee dingen doen: een VISA bemachtigen, of een ESTA formulier aanvragen. Welke optie je kiest is aan jou, maar je moet hier goed over nadenken. In veel gevallen is namelijk slechts één van de twee documenten geschikt. Welk document je moet hebben is sterk afhankelijk van wat je wilt gaan doen wanneer je aankomt. Wat zijn de verschillen tussen een VISA en een ESTA?

  • Vriendschappelijk land
  • Studeren in het buitenland
  • Werken in de Verenigde Staten
  • Permanente woonplaats

Om te beginnen kun je alleen een ESTA formulier aanvragen als je in een bevriend land woont. Momenteel staat Nederland op de lijst van bevriende naties, samen met 37 andere gelukkigen. Het ESTA formulier is in het leven geroepen om het reizen naar de Verenigde Staten vanuit Europese landen te versoepelen. Daarom vind je met name westerse landen op de lijst terug. Woon je in een land waar een ESTA formulier is toegestaan? Dan kun je hier meestal gebruik van maken. Er zijn echter een aantal uitzonderingen. Dit heeft alles te maken met je activiteiten binnen de USA. Kom je om te studeren of te werken? Dan kom je alleen met een geldige VISA het land binnen. Elk ander document wordt dan geweigerd. Iedereen die dus dacht dat een VISA nu overbodig was geworden heeft het mis: om een baan aan te nemen bij een Amerikaans bedrijf moet je deze gewoon nog aanvragen. Ook internationale studenten kunnen niet zonder. De procedure voor een VISA duurt langer dan een ESTA aanvraag, zorg dus dat je daar op tijd mee begint. Tot slot: permanent verblijf. Wil je emigreren naar de Verenigde Staten? Dan heb je niets aan een ESTA formulier.

Voordelen van een ESTA formulier

We hebben nu gezien in welke situaties een ESTA formulier ontoereikend is. Het document is echter in een heleboel gevallen prima te gebruiken. Om te beginnen kunnen toeristen veel makkelijker het land binnenkomen. Vraag het papiertje aan en stap in het vliegtuig; je hoeft niet meer in de wachtrij. Het formulier is 90 dagen geldig. Dat is genoeg tijd voor elke toerist om het land grondig te verkennen. Wil jij bijvoorbeeld van New York naar San Francisco? Niemand die je tegenhoudt! Ook is het dankzij het ESTA formulier heel eenvoudig om familie te bezoeken. Je kunt nu gemakkelijk bij je Amerikaanse familie langs met Thanksgiving, of tijdens de jaarwisseling. Een aanvraag kost geen maanden meer, maar kan in een paar weken zijn afgerond. Ben je benieuwd naar de verdere voordelen van het document? Breng dan eens een bezoekje aan https://esta-aanvragen.com/esta-formulier/. Op deze site vind je alle belangrijke informatie over het ESTA formulier. Bovendien kun je het document direct aanvragen. Betaling gaat eenvoudig met iDEAL. Je weet dus zeker dat iedere betaling correct wordt afgehandeld. Wil jij binnenkort afreizen naar de Verenigde Staten? Bekijk dan de vele voordelen van het ESTA formulier!

Juiste gegevens invullen

Het is belangrijk om tijdens een aanvraag de juiste gegevens paraat te hebben. Ook is verstandig om de nummers die je invult meerdere malen te controleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je paspoortnummer. Als je een kleine vergissing begaat, word je bij de grens tegengehouden. Je formulier is dan niet geldig en je moet terug naar huis. Ben je bang dat je een foutje maakt? Zorg dan dat je professionele hulp inschakelt. Op deze manier weet je zeker dat alle gegevens kloppen voordat je verzoek opgestuurd wordt. Surf snel naar bovenstaande site en maak alles in orde. Zo kun je zonder zorgen op reis!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn