Gastouderopvang voor uw kind

20 maart 2016

Posted in Kinderen en Speelgoed

Gastouderbureausnoesje - GastouderopvangHebt u een kindje gekregen en wilt u toch allebei over een poosje weer aan het werk gaan? Dan is het natuurlijk belangrijk dat u goede opvang voor uw kleintje regelt. U hebt de keus uit verschillende mogelijkheden, zoals gastouderopvang, de crèche of een kinderdagverblijf. In die gevallen kiest u allemaal voor professionele opvang van uw zoontje of dochtertje. Natuurlijk is het ook een optie om het aan familie uit te besteden. In veel gevallen zijn opa’s en oma’s bereid om dit te doen of kan er een ander familielid of bekende gevonden worden die op wil passen. Echter, de grootouders wonen niet altijd in de buurt of ze hebben geen behoefte aan een vaste oppasdag. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat de grootouders helaas niet meer in leven zijn of dat hun gezondheid het niet toelaat om op de kleinkinderen te passen. Is de mogelijkheid van familie of bekenden die oppassen er niet, dan is gastouderopvang de optie die het dichtst in de buurt komt. Toch is het een optie waar nog maar weinig mensen voor kiezen, waarschijnlijk heeft dit te maken met de grotere bekendheid van de crèche en het kinderdagverblijf ten opzichte van de gastouderopvang. Dit is jammer, want er zijn veel verschillende redenen te noemen waarom u eigenlijk beter zou kunnen kiezen voor de gastouderopvang dan voor kinderdagverblijven of crèches. Wat zijn deze redenen? Een belangrijk punt is dat het bewezen beter is voor de ontwikkeling van het kindje. Daarnaast biedt gastouderopvang als voordeel dat:

  • het kleinschalig is
  • er veel persoonlijke aandacht is voor ieder kind
  • altijd dezelfde persoon op uw kindje past
  • u zelf uit kunt kiezen wie de gastouder is
  • opvang is mogelijk op verschillende tijdstippen en dagen

Voordelen van gastouderopvang

Hierboven stipten we kort de verschillende voordelen even aan en leggen dat hier graag even wat verder uit. Wat u natuurlijk eerst moet weten is, hoe ziet gastouderopvang er nu eigenlijk uit? Het houdt in dat uw kind bij een persoon thuis wordt opgevangen en eigenlijk gewoon meedraait in het gezin, net als ze dat bij hun eigen kinderen zouden doen. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als er maar een paar kinderen tegelijk zijn, daarom wordt gastouderopvang ook altijd kleinschalig gehouden. Het kan gebeuren dat uw kindje op een dag als enige opgevangen wordt, maar er kunnen ook een paar andere kindjes zijn. In ieder geval is er altijd voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en veel contact. Voor de ontwikkeling van het kind is dat erg belangrijk. Daarnaast is voor ouders en hun kids een groot voordeel dat het altijd dezelfde persoon is die oppast. In kinderdagverblijven en crèches werken meerdere mensen en vaak ook nog parttime. Er kan dus steeds weer een ander persoon voor de groep staan. Gastouderopvang zorgt wat dat betreft voor meer stabiliteit en voor de mogelijkheid voor het kindje en voor de ouders om zich te hechten aan degene die oppast. Doordat u bovendien altijd zelf uw gastouder uit kunt kiezen, kunt u ook kiezen voor iemand die goed bij uw gezin past. Die globaal dezelfde opvoedregels hanteert en die u vertrouwt. Als laatste biedt gastouderopvang ook nog de mogelijkheid van meer flexibiliteit in uren en dagen. Veel gastouders bieden zeven dag in de week, vierentwintig uur per dag de mogelijkheid van oppassen aan. Natuurlijk gebeurt dit altijd in overleg en niet iedereen staat er voor open, maar er is veel meer mogelijk dan bij de crèches of kinderdagverblijven. Daar kunt u vaak erg lastig terecht als u wisselende werktijden hebt of als u in ploegendienst werkt. Ook wat dat betreft is gastouderopvang dus ideaal.

Vind gastouders via het gastouderbureau

Lijkt dit u ook een ideale oplossing voor uw zoontje of dochtertje? Kiest u ook graag zelf de persoon uit die op uw kleintje past en vindt u een vertrouwde omgeving en veel aandacht belangrijk? Dan is gastouderopvang dus ideaal. Maar hoe vindt u nu mensen die zichzelf aanbieden als gastouders? Dit kunt u het best doen via een goed gastouderbureau. Zij hebben niet alleen veel mensen in hun bestand die gastouderopvang leveren, zij zijn ook op de hoogte van alle regels en zij kunnen de contracten die u met elkaar afsluit voor u verzorgen. Woont u in Twente of in de Achterhoek, dan kunt u contact opnemen met gastouderbureau Snoesje. Zij zullen dan eerst een gesprek met u aangaan om te achterhalen wat precies uw wensen zijn met betrekking tot de gastouderopvang. Zij willen graag een goed beeld van u krijgen, zodat zij u met succes kunnen koppelen. Op basis van de gegevens die u geeft en het informatiegesprek, zullen zij uit hun bestand gastouders kiezen die goed op uw profiel aansluiten. U kunt met hen kennis maken en dan bepalen wie voor u de eerste keus is. Uiteraard mag u ook altijd eerst de opvanglocatie zien, over het algemeen het huis van gastouder zelf, zodat u een goed beeld krijgt van waar en door wie uw kindje opgevangen wordt. Hebt u iemand gevonden die bij u past? Dan regelt het gastouderbureau al het papierwerk met betrekking tot de gastouderopvang, zodat u zeker weet dat dit allemaal goed geregeld is voor beide partijen. Zij zullen bovendien regelmatig met u in contact blijven, om te horen of alles nog naar wens is. Wilt u gebruik maken van gastouderopvang in Twente of de Achterhoek, dan is gastouderbureau Snoesje een uitstekende keus.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn