Gebruik een safetypat om uw aardlekschakelaar mee te meten

2 juni 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

meetwinkel - SafetypatVoordat u in uw huis gaat boren is het belangrijk om te kijken of de lichtschakelaar uitstaat. Zeker als u in muren gaat boren waarvan u niet weet of er stroomkabels achter zitten is het uitermate riskant om zonder voorkennis te boren. Dan heeft het geen nut om de schakelaar al dan niet uit te zetten, u moet dan uw meterkast in om de stoppen eruit te draaien. Over het algemeen hebt u een aardlekschakelaar die u eenvoudig uit kunt zetten. Maar u wilt in de eerste plaats niet dat u door dergelijke kabels heen boort, dan bent u verder van huis want misschien moet u opnieuw bekabeling door uw huis legen! Misschien moet zelfs uw muur gedeeltelijk gesloopt worden. Voorkomen is in dit geval al helemaal beter dan genezen. Bent u daarom onlangs verhuisd of klust u simpelweg erg weinig? Maar moet u een grote kast ophangen en hebt u daarom flinke pluggen in de muur nodig? Gebruik dan eerst een safetypat. Een safetypat is een elektronisch apparaat dat alle NEN 3140 apparaten kan testen. De NEN 3140 keurt de bedrijfsvoering van bedrijfsinstallaties op laagspanning, dus de spanning in huizen en doorsnee bedrijven. Een safetypat kunt u gebruiken om uw muren mee te checken maar dat is niet echt waar het voor gebruikt wordt. Over het algemeen wordt de safetypat op een veel grotere schaal in fabrieken en op bouwterreinen gebruikt door onafhankelijke keurmeesters die kijken of u wel onder de arbeidsvoorwaarden voldoet. Werken met apparatuur brengt diverse gevaren met zich mee. Laagspanning klinkt misschien ongevaarlijk maar niets is minder waar. Als u een schok krijgt dan kan dit al dodelijk zijn. Als u veel buiten werkt en er dus een kans op regen is, dan moeten uw apparaten goed geïsoleerd zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje en reken er maar op dat u zeker dan geen kortsluiting wilt hebben. Een safetypat checkt of de spanning in orde is en tevens of er inherente gevaren zijn op kortsluiting. U weet misschien wel dat water elektriciteit erg goed geleid. Dat is een extra factor om bij slecht weer tijdelijk het werk stil te leggen. Als u werkt met elektronica dan bent u enkel een gevaar voor uzelf en alle andere mensen op het bouwterrein.

Check eerst uw stroomvoorziening met een safetypat voor u gaat klussen

Hebt u een NEN 3140 cursus gedaan? Dan hebt u een safetypat nodig. U leert tijdens de cursus wat u allemaal kunt doen met een safetypat. Ook voor deze cursus bent u trouwens bij ons aan het juiste adres. Kijkt u maar eens op meetwinkel.nl. Deze website is bedoeld als online webwinkel om artikelen te kopen zoals de safetypat en veiligheidsstickers. Het is een onderdeel van ons moederbedrijf: Ingenium. Daar kunt u diverse cursussen doen die te maken hebben met NEN 3140 en u kunt er andere cursussen volgen voor andere NEN-codes. Wilt u liever bedrijfshulpverlening leren? Het is verstandig om dat in combinatie met de NEN 3140 cursus te volgen. Ook die trainingen kunt u bij ons opvragen en inplannen. Tijdens de cursus leert u de safetypat kennen en na afloop kunt u vanuit uw bedrijf een safetypat in onze meetwinkel kopen. Een online bestelling maken is uiterst simpel maar een dergelijke machine is geen goedkoop stuk gereedschap. Waarschijnlijk betaalt u het vanuit uw bedrijf dus dan hoeft u niet over de prijs in te zitten. Klikt u de safetypat aan die u hebben wilt en vul vervolgens uw naam en de bedrijfsgegevens in. Betalen doet u pas als u onze factuur hebt ontvangen. U hoeft niet van te voren te betalen via een online betaalservice. De factuur krijgt u bij uw pakketje geleverd en dan kunt u het op uw eigen tempo overmaken De safetypat komt vervolgens zo spoedig mogelijk naar uw bedrijf toe. In principe leveren we standaard tussen de 24 en de 48 uur. Mocht de safetypat niet bevallen of is het kapot gegaan tijdens de levering? Stuur het dan direct weer naar ons op, dan krijgt u snel een nieuwe safetypat toegezonden.

U kunt dit maar beter te allen tijde doen, zo voorkomt u nare ongelukken

Het moge duidelijk zijn dat een safetypat onmisbaar is voor een keurmeester die laagspanning controleert. Ook voor particulieren kan een safetypat een uitkomst zijn, zeker als u een gepassioneerde doe-het-zelver bent. U wilt niet per ongeluk door uw eigen stroomkabels heen boren. Dat is erg gevaarlijk voor uzelf, er kan brand ontstaan en als u dat allemaal overleeft dan zit u alsnog met flink wat ellende. Hebt u hier verder nog vragen over? Download dan de gratis handleiding. Als u een cursus wilt aanvragen dan kan dat ook via onze website. We leren u graag alles over het keuren van uw apparatuur. Misschien hebt u altijd al keurmeester willen worden. Binnen uw team maakt u zichzelf nog waardevoller. Het is een grote verantwoordelijkheid die u met zich meedraagt want vanaf nu gaat u over de keuring van de machines op het terrein. Mocht er dan toch kortsluiting ontstaan en bent u te laat met het detecteren van een storing, dan wordt u aangewezen als de persoon die tekort schoot. Maar na het volgen van onze training zal dat niet gebeuren. Blijft u op de hoogte van onze aanbiedingen door regelmatig naar de website terug te keren want naast dit artikel vindt u ook:

  • Veiligheidsstickers
  • Afstandsmeters
  • Drukmeters
  • En gaslekdetectoren
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn