Gootsteen verstopt; vervelend probleem

25 oktober 2017

Posted in Woning en Tuin

Het gebeurt gelukkig niet heel vaak, maar af en toe kan het gebeuren dat de gootsteen verstopt zit. Dit lijkt in eerste instantie misschien een klein probleem, dat niet zulke grote gevolgen heeft. Maar hoe langer het duurt voordat het verholpen is, hoe lastiger het wordt hiermee om te gaan. Denk bijvoorbeeld eens aan alle keren dat jij in de badkamer water gebruikt. Om even je gezicht te wassen, om een washandje nat te maken of om je tanden te poetsen. Zit de gootsteen verstopt, dan kun je dit allemaal niet meer in de badkamer doen en moet je daarvoor steeds naar bijvoorbeeld de keuken lopen. En ook andersom kan dit natuurlijk gebeuren, want ook in de keuken kun je met dit probleem te maken krijgen. Je kunt dan niet snel eventjes een bord afspoelen of een kopje omspoelen. En voor het wassen van groente moet je dan ook een andere kraan vinden. Het lijkt dus relatief onschuldig, een dergelijke verstopping, maar pas op het moment dat het gebeurt ondervind je hoe vaak je van je gootstenen gebruik maakt en hoe lastig het is als dit niet kan. Als de gootsteen verstopt is, dan wil je dan ook dat dit zo snel mogelijk verholpen wordt, kijk daarom snel op de website https://rioolprobleemkwijt.nl/!

Hoe raakt de gootsteen verstopt?

Natuurlijk kan het heel goed verholpen worden, maar nog beter is het natuurlijk om dit hele euvel te voorkomen. Daarvoor is het goed om te weten hoe een gootsteen verstopt raakt. Hoe kan dit nu precies gebeuren? Mensen denken soms dat ze wel heel gek moeten doen om dit voor elkaar te krijgen, maar feit is dat gewoon dagelijks gebruik hier al voor kan zorgen. De gootsteen verstopt bijvoorbeeld door:

  • resten van tandpasta en zeep
  • haren die zich er in ophopen
  • stof, vuil en vet
  • etensresten

Je hoeft dus helemaal geen rare dingen te doen om hier last van te krijgen. Spoel jij altijd je borden, pannen en schalen even onder de kraan af voordat ze de vaatwasser in gaan? Heel verstandig natuurlijk, maar dan kunnen er dus al etensresten blijven hangen in de afvoerbuizen. Zelfs broodkruimels, hoe klein ze ook zijn, kunnen hier al aan bijdragen. Het is dus onmogelijk om in het vervolg zo te leven dat er niets in de afvoerbuizen terecht kan komen. Hoe netjes je ook werkt, het altijd gebeuren dat je gootsteen verstopt komt te zitten.

Ontstoppen door professional

Op het moment dat jouw gootsteen verstopt zit, dan heb je twee opties: of je probeert het probleem zelf te verhelpen of je laat dit door een professioneel bedrijf doen. Je kunt natuurlijk het eerste proberen, maar het is nog niet altijd zo gemakkelijk om dit voor elkaar te krijgen. Het meteen inschakelen van een professional scheelt jou veel tijd en werk en je weet bovendien zeker dat de klus goed geklaard wordt! Het is wel aan te raden om niet te wachten tot de gootsteen verstopt zit, totdat het water echt niet meer wegloopt. Als je zolang wacht, kunnen ze het nog wel schoonmaken, maar is er ook kans dat er beschadigingen aan je buizen zijn ontstaan. Verstandiger is het om al een bedrijf in te schakelen op het moment dat je merkt dat er gepruttel klinkt of dat het water gewoon echt heel langzaam weg begint te lopen. Is dat het geval, dan ga je naar de site van Rioolprobleem Kwijt en je neemt contact met hen op. Zij sturen dan zo snel mogelijk een ontstoppingsbedrijf naar jou toe, dat aan de slag gaat met jouw gootsteen die verstopt zit. Het probleem wordt dan in korte tijd goed en vakkundig opgelost!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn