Het beste legionella beheersplan voor u

16 juni 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Wanneer u in de risico groep valt voor legionella, dan bent u wettelijk verplicht om een legionella beheersplan op te zetten. Dit kunt u doen samen met het bedrijf Holland Building Maintenance. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in legionella preventie en kan dus, samen met u, een uitstekend legionella beheersplan opstellen en uitvoeren.

  • Controle
  • Preventie
  • Advies

Er zijn verschillende diensten die ze bij Holland Building Maintenance aanbieden. Van het uitvoeren van de verschillende controles die wettelijk verplicht zijn en die ook in uw legionella beheersplan opgenomen zullen worden tot preventie en natuurlijk een persoonlijk advies. Legionella is een zeer schadelijke bacterie die altijd een gevaar vormt voor de volksgezondheid. Dit is dan ook waarom bedrijven die een zorgplicht hebben ook verplicht zijn om een legionella beheersplan te hebben en uit te voeren. Op die manier is het risico dat iemand besmet raakt met deze bacterie zo klein mogelijk. Hierbij kunt u denken aan bedrijven zoals verpleeg- en verzorgingshuizen, herstellingsoorden en revalidatiecentra met overnachting. Ook kan u wettelijk verplicht worden om een beheersplan te hebben wanneer uw bedrijf in een pand gevestigd is die in een risico groep valt. U kunt in al deze gevallen natuurlijk terecht op https://www.hollandbuilding.nl/. Zij helpen u graag verder.

Het opstellen en uitvoeren van het legionella beheersplan

Hoe het legionella beheersplan er precies uit zal zien, dat is afhankelijk van wat voor bedrijf u heeft en in wat voor soort pand u gevestigd bent. Daarom komen de medewerkers van Holland Maintenance Building ook bij u langs om een persoonlijk plan op te stellen. Zo bent u er zeker van dat er alles aan gedaan zal worden om de legionella bacterie uit het pand te houden. Zeker voor bedrijven die een zorgplicht hebben is dit natuurlijk erg belangrijk. Een aantal dingen zult u in ieder legionella beheersplan tegenkomen. Zo zijn er verschillende controles die om de zoveel tijd uitgevoerd moeten worden. Zo is er de maandelijkse controle van de temperatuurmetingen van het water, halfjaarlijks worden er bijvoorbeeld monsters van het water genomen en deze worden uitgebreid getest. Op een jaarlijkse basis moet u denken aan het spuien en reinigen van boilers en het controleren van de keerkleppen. Uiteraard zullen de medewerkers van Holland Maintenance Building altijd voor u klaar staan. De maandelijkse controles zijn erg simpel en dat kunt u vaak wel zelf doen. De halfjaarlijkse en jaarlijkse controles worden altijd door een medewerker van Holland Maintenance Building gedaan. Zij hebben de juiste kennis en ervaring op dit gebied en dus is dit iets dat u beter aan hen kunt overlaten.

Altijd een uitstekende service

Wanneer u contact opneemt met het bedrijf Holland Maintenance Building, dan kunt er natuurlijk vanuit gaan dat zij u een goede service zullen bieden. Zij gaan graag met u het gesprek aan om te zien wat de mogelijkheden allemaal zijn en wat zij dus precies voor u kunnen betekenen. Daarvoor komen zij ook bij u langs om meteen te zien wat er eventueel allemaal moet gebeuren. Op die manier kunt u meteen goed van start gaan met het legionella beheersplan. Dit plan wordt in verschillende stappen opgebouwd. Is het af? Dan wordt het legionella beheersplan uiteraard met u door opgenomen. Op die manier weet u altijd waar u aan toe bent en weet u ook wat er van u verwacht wordt op het gebied van het legionella beheersplan. Wilt u hier graag meer informatie over? Neem dan contact op met de medewerkers van Holland Maintenance Building. Zij kunnen u meer vertellen over waarom het hebben van een legionella beheersplan zo belangrijk is.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn