Hoog sensitieve personen

5 september 2018

Posted in Mens en gezondheid

De omschrijving hoog sensitieve personen krijgt steeds meer aandacht en dat is maar goed ook. Het is een groep die gevoeliger is voor de prikkels van buitenaf en die het welzijn van een persoon behoorlijk negatief kunnen beïnvloeden. Het kan leiden tot lichamelijke en geestelijke klachten waardoor een persoon nog meer moeite heeft om de dagelijkse dingen aan te kunnen. Dit is echter jammer, omdat juist deze mensen veel kunnen betekenen in de samenleving. Voor hen zelf en voor de omgeving. Om te voorkomen dat de hooggevoeligheid de mensen te veel gaat beïnvloeden, kunnen zij terecht bij de praktijk van Margot Groot ‘Stilstaan Bij Bewegen’. Margot Groot is Paramedisch Natuurkundig Therapeut en ze werkt als coach in Zelfmanagement. Sinds 1994 heeft ze haar praktijk waar ze mensen begeleid om sterker in het leven te staan. Vooral hoog sensitieve personen hebben baat bij haar holistische aanpak die ze helemaal aanpast aan hun behoefte. Lees haar werkwijze en beschrijving van klachten waar hoog sensitieve personen mee te maken. Hier staan allerlei klachten beschreven die je kan ervaren en waar zij bij kan helpen. Denk niet dat je er altijd mee rond hoeft te lopen. Er is een manier om mee te leven en daar kan Margot Groot je in begeleiden.

Waar hebben hoog sensitieve personen mee te maken?

Met de term wordt eigenlijk al veel gezegd. Hoog sensitieve personen zijn door hun gevoeligheid sneller in staat de prikkels op te vangen. Wanneer er veel slechte prikkels opgenomen worden, dan heeft dat nadelige gevolgen voor een persoon. Ziekteklachten kunnen dan aan bod komen. Denk daarbij aan rugklachten, migraine en burn-out. Deze verschijnselen komen vaak voor onder de hoog sensitieve personen. Een ander punt is dat ze ook nog lang door kunnen lopen met deze klachten. Vaak omdat ze denken dat het wel weer over gaat of dat ze er niet aan toe mogen geven. Met als gevolg dat de klachten langer aanblijven of erger worden. Dit maakt het leven alleen wel moelijker. Je bent al hoogsensitief en dan heb je ook nog last van lichamelijke problemen. De klachten komen voornamelijk door een blokkade, dat kan geestelijk maar ook lichamelijk zijn. Allemaal manieren om jezelf te beschermen, maar dat gebeurt nog op de verkeerde manier. De energie in jouw eigen lichaam stroomt niet meer op de juiste manier, wat de ziektebeelden veroorzaakt. Begeleiding van een professional is daarom voor hoog sensitieve personen erg essentieel. Eerst om de blokkades op te sporen en op te lossen en vervolgens ook om deze in de toekomst niet meer te krijgen.

Stilstaan bij Bewegen

Daarom is een goede begeleiding een aanrader voor hoog sensitieve personen. Margot Groot werkt met het 4-dimensionale mensbeeld:

  • Psyche/Mind
  • Emoties/Energie
  • Lichaam
  • Spiritualiteit

Aan de hand van deze vier dimensies gaat zij ervoor zorgen dat jij op de juiste manier om kan gaan met jouw gevoeligheid. Belangrijk is dat jij de kwaliteit van jouw leven weer terug krijgt en de positieve energie meer aanwezig gaat zijn. Zowel lichamelijk, geestelijk als in jouw leven. Voor hoog sensitieve personen is het moeilijk negatieve energie van buitenaf niet te veel toe te laten. Margot Groot gaat graag met jou aan de slag om je dat te leren. Het maakt niet uit van welke leeftijd je bent. Zowel kleine kinderen als bejaarden zijn bij haar welkom om te leren hoe zij zich sterker maken in het leven. Hoe oud je ook bent, het is belangrijk dat jij je leven zo prettig mogelijk doorloopt. Juist hoog sensitieve personen verdienen het om alles eruit te halen en hun kwaliteiten te benutten zonder de negatieve invloeden van buitenaf. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn