Kamperen in Drenthe om even helemaal tot rust te komen

9 mei 2016

Posted in Vakantie en Recreatie

Campingdeberken - Kamperen drentheHet leven is in deze tijden is vaak enorm druk. Het is niet alleen druk wat betreft je dagelijkse activiteiten zoals werk, gezin, sport en hobby’s, maar het is ook gewoon druk om je heen. Vooral als je in een stad woont, maar zelf is een randgemeente of dorp wordt het tegenwoordig alsmaar drukker en de natuur raakt steeds verder van ons verwijderd. Als je in het noorden woont, dan kun je nog vrij gemakkelijk het dorp uitstappen en de natuur in wandelen. In Groningen, Friesland en Drenthe is nog veel groen te vinden. Verder heb je natuurlijk nog de Veluwe en de schiereilanden waar je volop van de natuur kunt genieten. Maar als je gewoon in de stad woont, of in de Randstad, dan heb je niet meer zo snel de mogelijkheid om even te ontspannen in de natuur. Je moet daar al snel een uitstapje voor maken naar één van de bovengenoemde locaties. Natuurlijk kun je in Amsterdam bijvoorbeeld wel even naar het Vondelpark gaan, maar dat is toch anders dan de bossen van Drenthe. Daar komt bij dat je in het Vondelpark weliswaar natuur om je heen hebt, maar het is wel natuur die door de mens is ontworpen en tevens zal je in die natuur ook veel mensen om je heen vinden. De stilte en rust die je in de bossen van de Veluwe of in Drenthe zult ervaren, die moet je in het Vondelpark helaas achterwege laten. Het is daarom geen gek idee om af en toe eens te gaan kamperen in Drenthe. Op deze manier kun je de drukte even ontsnappen en de batterij weer helemaal opladen. De mens heeft het af en toe even nodig om terug te keren naar de wortels waar onze voorvaderen zich prettig voelden. De natuur is waar we als mens in principe thuis horen als je het vanuit een evolutionair standpunt bekijkt. Grote flats en kleine ruimtes zijn door mensen ontwikkeld in tijden waarin er in principe te weinig ruimte is voor teveel mensen. Dit zal in de toekomst alleen nog maar erger worden gezien de populatie groeit en groeit. De natuur die we nu dus nog kunnen koesteren en waar we onze batterij op kunnen laden, is er over een x aantal jaren misschien niet meer. Het is daarom goed dat we nu in tijden leven waarin het nog altijd mogelijk is om het contact met de natuur weer op te zoeken. Een goede methode om dit contact zo goed mogelijk te ervaren is door te kamperen in Drenthe. Je zou kunnen kiezen voor een hotel in Drenthe met uitstapjes in de natuur, maar daarmee blijf je eigenlijk in dezelfde sferen hangen als in een stad. Door te kamperen in Drenthe ben je echt voor een lange tijd in de natuur zelf en omringt door natuur. Je kunt de wind horen, de regen is duidelijk te voelen, de dieren kun je in de bosjes horen ritselen en je bent contant omringd door de frisse geuren van de natuur in Drenthe.

Waar kan ik terecht als ik wil kamperen in Drenthe?

Als je wil kamperen in Drenthe dan kun je natuurlijk gewoon een willekeurige camping uitzoeken. Maar dat brengt wel risico’s met zich mee, want niet elke camping is even comfortabel. Je wil natuurlijk een tijd in de natuur van Drenthe doorbrengen als je gaat kamperen in Drenthe, maar je wilt ook op een juiste manier kunnen douchen, toiletteren en afwassen bijvoorbeeld. Daarom is het een goed idee om het kamperen in Drenthe te doen op de 4 sterren camping De Berken. Dit is een camping waarbij alles op en top verzorgd is. Het mooie aan deze camping is ook dat je zelf kunt bepalen hoe je wilt kamperen in Drenthe. Als je namelijk wil kamperen in Drenthe in een tent, dan is dat geen enkel probleem. Wil je liever iets meer comfort dan kun je ook kamperen in Drenthe in een sta caravan of een chalet. Het is dus een luxe camping, met een kleinschalig karakter met vele mogelijkheden. Comfort wordt op deze camping gecombineerd met een heerlijke rustgevende ervaring in de natuur.

De vele voordelen van camping De Berken

Als je wilt gaan kamperen in Drenthe, dan wil je natuurlijk dat alles goed verzorgd is en als je voor de eerste keer gaat kamperen in Drenthe, dan is het ook wel fijn om te weten waar je aan toe bent. Vandaar dat we hieronder voor de lezer de voordelen op een rijtje hebben gezet van het kamperen in Drenthe op camping De Berken.

  • Mooie ligging in de prachtige natuur van Drenthe met veel fiets- en wandelmogelijkheden
  • Ouderwetse gastvrijheid dat je van een familiebedrijf mag verwachten
  • Gezellige brasserie met goed eten
  • Uitstekende sanitaire voorzieningen
  • Rust en ruimte
  • Uitgebreide (indoor) speelgelegenheden voor kinderen tot 10 jaar
  • Verscheidene huurmogelijkheden
  • Altijd de beste prijs

Als je dit zo allemaal bij elkaar optelt, dan is het kamperen in Drenthe in principe voor iedereen wel weggelegd bij een camping als De Berken. Als je dus even lekker wilt ontspannen, dan is deze camping zeker iets voor jou. Ideaal voor samen met je vrouw/man/partner, maar natuurlijk ook perfect voor het hele gezin. De kinderen worden prima vermaakt en jij kunt lekker genieten van de rust en de stilte. Vooral als je de camping verlaat en de bossen intrekt met de benenwagen of de fiets, is het een oase van rust.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn