Kunstgras voor meer groen

19 februari 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Wil jij meer groen in je tuin aanbrengen, maar zie je op tegen het onderhoud dat hier vaak bij komt kijken? Overweeg dan eens de optie van kunstgras. Dit kan jou vele voordelen bieden ten opzichte van gewoon gras en ten opzichte van bijvoorbeeld grind of tegels. Het nadeel van die laatste is in de eerste plaats dat het een grijs uiterlijk aan de ruimte om jouw huis geeft en dat is jammer. Daarnaast is het ook nog eens hard en daardoor niet comfortabel als je op blote voeten wilt lopen. En wie wil dat nu niet in de zomer? Voor kinderen is dit bovendien ook niet echt prettig om te spelen. Kunstgras is zacht en comfortabel, wat het heel geschikt maat voor blote voeten en voor spelende kinderen. Ten opzichte van gewoon gras heeft het als voordeel dat er veel minder onderhoud nodig is, zelfs met een heel druk leven is dit te behappen. Je hoeft dus niet iedere week met de grasmaaier aan de slag, maar je profiteert tegelijk wel van eenzelfde uitstraling. Dat maakt kunstgras dus zeer geschikt voor het gebruik in de tuin als je een druk leven hebt en geen tijd hebt voor tuinonderhoud. Bekijk snel de website van Vario-kunstgras.nl.

Kunstgras niet alleen voor tuinen

Nu is het natuurlijk zo dat kunstgras niet alleen maar geschikt is om te gebruiken voor jouw tuin, het kan ook op verschillende andere manieren ingezet worden. Heb jij bijvoorbeeld een dakterras of een balkon en zou je daar ook graag een zachte groene ondergrond willen hebben? Dan is dit materiaal echt een uitstekende optie. Daarnaast is het ook uitstekend te gebruiken voor speeltuinen. Plekken waar kinderen druk aan het spelen gaan en waar speeltoestellen staan hebben uiteraard ook een zachte grond nodig. Kinderen willen tijdens het spelen immers nog wel eens vallen en ook van een speeltoestel kunnen ze af vallen. Kunstgras zorgt er dan voor dat ze zo zacht mogelijk terecht komen en je kunt ze dus met een gerust hart daar laten spelen. Ook voor sportvelden is dit materiaal heel geschikt. Waar het bij een grasveld mis gaat in natte periodes, er ontstaat dan modder en het gras wordt vertrapt, daar kun je met kunst gewoon door blijven spelen. En ook in de openbare ruimte kan kunstgras heel goed toegepast worden, bijvoorbeeld wanneer een plek niet heel geschikt is voor plantjes of een gazon, maar je toch een groene omgeving wilt creƫren. Hiermee kan dit snel geregeld worden.

Vario biedt verschillende opties

Nu is het natuurlijk zo dat als je kunstgras gebruikt als sportveld, dat dit vele malen intensiever gebruikt wordt dan wanneer je het op je balkon legt. Daar is de beweegruimte immers beperkt, terwijl sportvelden vaak iedere dagen door veel sporters belopen worden. Dit vraagt uiteraard om een heel ander soort kwaliteit en precies om die reden vind je bij Vario, een specialist op dit gebied, vier verschillende varianten. Zij bieden opties voor:

  • balkons, dakterrassen en tuinen
  • spelelementen, speelheuvels en valondergronden
  • leefomgevingen, groendaken en openbare ruimtes
  • voetbalvelden, pannaveldjes, multisportvelden en hockeyvelden

Wat je ook zoekt, wat de situatie ook is, Vario heeft er altijd een passende soort kunstgras voor. Alle varianten zijn van een uitstekende kwaliteit, zodat je er lang plezier van zult hebben. Zij leveren bovendien niet alleen dit gras, zij zorgen voor aanleg van A tot Z. Zo is de voorbewerking van de ondergrond bijvoorbeeld erg belangrijk voor een goed resultaat en een lange levensduur. Zij kunnen met alle stappen in het proces helpen. Vario is dus echt het adres om naar toe te gaan op het moment dat jij op zoek bent naar goed kunstgras.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn