Meer dan alleen de kosten voor een boekhouder

11 februari 2017

Posted in Financiƫn en Verzekeringen

Wanneer je je eigen bedrijf hebt, dan zijn er bepaalde dingen die je nu eenmaal liever uitbesteed zodat je ze niet zelf hoeft te doen. Een van de dingen die zelfstandige ondernemers als eerste uitbesteden is het doen van hun administratie en dan met name de verschillende belastingaangiftes waar je aan moet voldoen. Het is namelijk best wel een klus om je hierin te verdiepen en het kost ook de nodige tijd om het uit te voeren. Het is dan ook voor veel ondernemers veel voordeliger om ervoor te kiezen dit uit te besteden aan een boekhouder. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten wanneer je een accountant onder de arm gaat nemen.

  • De kosten van de boekhouder
  • De kennis en ervaring
  • De diensten die worden aangeboden

Iedere onderneming is weer anders en daar horen dus ook verschillende soorten aanpak bij van een boekhouder. Een ding moet in ieder geval altijd in orde zijn en dat is de kennis en ervaring van de accountant. Deze moeten goed in orde zijn. Je wilt niet met een boekhouder aan de slag die jou verkeerde informatie geeft. Let daarbij ook op de expertise van de accountant. Heb jij een eenmanszaak? Klop dan niet aan bij een accountant bedrijf die zich focust op de MKB. Dit zijn twee hele verschillende soorten bedrijven, die ook belastingtechnisch om andere kennis vragen. Heb jij nu een eenmanszaak, maar heb je wel plannen om door te groeien naar een MKB? Dan kun je daar nu al je boekhouder op uitkiezen. Neem bijvoorbeeld Finovion. Zij hebben zich zowel in eenmanszaken als MKB gespecialiseerd. Hier ben je dan dus aan het goede adres.

Nooit te hoge kosten voor de boekhouder

Het is als ondernemer natuurlijk altijd belangrijk dat je niet teveel geld aan bepaalde dingen besteed. Zo moeten de kosten voor een boekhouder nooit te hoog liggen. Het is belangrijk om voor een goed niveau in kennis en ervaring te gaan, maar dit hoeft zeker niet gepaard te gaan met torenhoge kosten voor de boekhouder. Dat laten ze bij Finovion wel zien. Hier betaal je nooit teveel en je hebt ook nog eens de keuze uit verschillende soorten diensten. Je hoeft dus zeker niet alles aan hen uit te besteden als je dat niet wilt. Zo vinden de meeste ondernemers het geen enkel probleem om een gedeelte van hun administratie zelf bij te houden en bijvoorbeeld ook de driemaandelijkse btw-aangifte te doen. Ze komen pas in de moeilijkheden wanneer de inkomstenbelasting eraan komt, want die is toch wel een stukje lastiger dan wanneer je gewoon een vaste baan hebt. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je jaarrekening te laten controleren. Dit is een van de meest populaire diensten bij Finovion. En natuurlijk zijn ook deze kosten van de boekhouder laag en zeer goed te doen. Ook voor een startende ondernemer.

Transparante kosten van de boekhouder

Zowel bedrijven als particulieren vinden het niet prettig om geen duidelijkheid te hebben over de kosten van de boekhouder. Je wilt tenslotte achteraf niet verrast worden met een hoge rekening waar je geen rekening mee gehouden hebt. Bij Finovion zijn de kosten voor een boekhouder dan ook volledig transparant. Je weet altijd vooraf al waar je aan toe bent en er komen geen verrassingen achteraf bij kijken. Daarom zijn er ook steeds meer mensen die bij deze accountant aankloppen. De uitstekende service met de lage kosten voor de boekhouder zijn de perfecte combinatie op dit gebied. Neem dus vandaag contact op om erachter te komen wat zij voor jou kunnen doen. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn