Noorderlicht reizen

6 januari 2017

Posted in Vakantie en Recreatie

xplorethenorth - noorderlicht reizen

Naar het Noorderlicht reizen, bij veel mensen staat dit op het verlanglijstje van dingen die zij nog eens zouden willen doen. Iedereen die het heeft meegemaakt, kan vertellen hoe zo een bijzondere ervaring dit is. Wil jij dit ook zien, dan zul je naar het noorden moeten reizen en daarbij geldt: hoe noordelijker hoe beter. Heel af en toe kun je in de weerberichten horen dat de Aurora Borealis ook in Nederland te zien is, maar dit komt maar heel zelden voor. Bovendien is het effect hier nooit zo sterk, vanwege de verre afstand tot de poolcirkel. Voor het Noorderlicht reizen naar het noorden is dus eigenlijk gewoon echt nodig. Alleen boven de poolcirkel is de kans echt groot dat je het te zien krijgt en bovendien is het effect daar ook veel groter, het licht is er veel intenser. Zoek je een reisbureau dat gespecialiseerd is in Noorderlicht reizen, om jou een onvergetelijke reis te bezorgen, dan moet je zeker eens contact opnemen met Xplore the North. Zij zijn zelf gegrepen door dit natuurverschijnsel en vanuit deze passie stellen ze voor jou de meest ultieme vakantiereizen samen.

Noorderlicht reizen naar Lapland

Wil je naar het Noorderlicht reizen, dan is Lapland dus de regio in Europa waar je moet zijn. Welk land je kiest, is iets minder van belang, zolang je er maar voor kiest om ver naar het noorden te gaan maakt het niet uit of je Noorwegen, Finland of Zweden kiest om dit natuurverschijnsel te ervaren. Het is natuurlijk wel zo dat sommige locaties meer geschikt zijn voor het zien van de Aurora Borealis dan andere locaties. Bij Xplore the North kiezen ze altijd beste locaties voor jou uit, waarbij ze niet alleen maar selecteren op de beste kans op het zien van het Noorderlicht, maar ook op plaatsen waar het massatoerisme nog niet is doorgedrongen. Zo kun je naar het Noorderlicht reizen, zonder dat je last hebt van drommen andere toeristen die hetzelfde doel voor ogen hebben. Het fijne van deze reisorganisatie is dat zij iedere keer weer op zoek gaan naar andere mooie locaties, zodat jij er op kunt vertrouwen dat je bij hen altijd op prachtige plekken kunt genieten van je vakantie. Zij bieden bovendien ook verschillende opties aan voor overdag, zodat je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden om je dagen in te vullen. Want ook al ga je vooral voor het Noorderlicht reizen, je wilt natuurlijk meer doen dan alleen maar wachten tot je het poollicht te zien krijgt.

De beste periode voor de Aurora Borealis

Hierboven noemden we al dat locatie erg belangrijk is als je naar het Noorderlicht reizen gaat. In het noorden van Lapland is de kans dat je dit te zien krijgt een stuk groter dan in het zuidelijke deel. Maar er zijn meer zaken die bepalen of je het poollicht kunt zien of niet. Hoe vergroot je nu deze kansen? Bij Xplore the North weten ze dat bij naar het Noorderlicht reizen deze punten van belang zijn:

  • de periode in het jaar
  • de reisduur
  • de maanstand

Er zijn periodes in het jaar dat de kans op de Aurora Borealis groter is dan anders. Dit zijn de maanden september tot half april, waarbij de indian summer en de periode van eind februari tot half april de hoogste kans bieden. Hoe langer je op reis gaat, hoe groter de kans bovendien is dat je het poollicht ook echt ziet. En de waarneming van het licht is anders met volle maan dan met nieuwe maan, dit is dus ook een punt om te overwegen als je Noorderlicht reizen maken wilt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn