Oldtimer onderhoud

3 september 2018

Posted in Auto's en Motoren

Van kinds af aan ben ik al fan van historische auto’s. Mijn vader had altijd een 2CV en van hem heb ik geleerd hoe leuk het kan zijn om voor je auto te zorgen. Je rijdt namelijk niet zomaar in een oldtimer, daar moet je veel voor doen. Oldtimer onderhoud is echt een vak apart! Inmiddels kan ik zelf een aantal simpele reparaties uitvoeren aan mijn eigen Citroën Traction Avant, maar voor het echte werk moet ik toch bij de expert zijn. Techno-Wheels is gespecialiseerd in oldtimer onderhoud. Je kunt met allerlei oude auto’s bij dit bedrijf terecht. Op technowheels.nl vind je meer informatie over de mogelijkheden en de verschillende diensten. Waarom kies je voor een specialist en ga je niet zelf aan de gang?

  • Onderdelen eenvoudig verkrijgbaar
  • Een groot netwerk van leveranciers
  • Restauratie in een handomdraai

Een van de grootste problemen in oldtimer onderhoud is de verkrijgbaarheid van onderdelen. Wanneer je iets specifieks nodig hebt, kun je dat vaak niet vinden. Wanneer je gaat speuren op een forum kom je soms nog wel iets tegen, maar vaak gaat het dan om tweedehands onderdelen waarvan je de kwaliteit vooraf niet kunt garanderen. Dit wordt een serieus probleem wanneer de auto ouder wordt. Steeds meer kleine onderdelen zijn dan aan vervanging toe, maar je hebt niet de mogelijkheid om een reparatie uit te voeren. Oldtimer onderhoud is soms lastiger dan je denkt! Techno-Wheels heeft contacten met grote leveranciers in het buitenland. Zij kunnen dus eenvoudig een onderdeel voor je bemachtigen, ook als dat je eigenhandig niet lukt. Vervolgens kunnen ze het onderdeel vakkundig monteren, zodat je auto niet beschadigd raakt. Voor al je oldtimer onderhoud surf je dus direct naar bovenstaande site! Je kunt contact opnemen via het contactformulier. Een ervaren medewerker bekijkt je verzoek en laat snel iets van zich horen. Zo weet je snel waar je aan toe bent!

Oldtimer onderhoud: volledige restauratie

Ieder jaar is de auto ook toe aan groot onderhoud. Dat kun je niet zelf uitvoeren, maar moet je laten doen bij de specialist. Hoe ouder de auto, hoe minder aanbieders je kunt vinden met genoeg kennis van zaken. Voor groot oldtimer onderhoud kun je in de regel niet bij de lokale garage terecht. Je hebt een aantal mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een bedrijf dat zich richt op één model, bijvoorbeeld een 2CV. Je weet dan zeker dat je goed geholpen wordt met die specifieke auto en dat de meeste onderdelen op voorraad zijn. Ook kun je ook kiezen voor bedrijven die zich richten op meerdere modellen. Moet je regelmatig oldtimer onderhoud laten uitvoeren? Dan is dat zeker een goede optie. Je moet misschien iets langer wachten op het materiaal, maar kunt met allerlei verschillende auto’s terecht. Bovenstaand bedrijf is een beetje van allebei. Ervaren vakmensen die hebben gewerkt met tal van oude auto’s, zodat ze specialistische kennis hebben over ieder model. Het personeel is al jaren actief in het oldtimer onderhoud en weet precies wat jouw auto nodig heeft. Voor een complete analyse kom je langs bij de zaak, of neem je contact op!

Ook in het weekend bereikbaar!

Het rijden in een oldtimer is vaak een hobby. Door de week rijd je vaak in een andere auto om op je werk te komen. Het komt dus voor dat je pas donderdag of vrijdag te weten komt dat je auto kuren vertoont. Geen enkel probleem! Op bovenstaande site kun je ook op zaterdag een afspraak maken voor oldtimer onderhoud. Je hebt dan ook de tijd om de auto zelf langs te brengen, wel zo makkelijk!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn