Relatiecoach

24 juli 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Loopt jullie relatie niet zoals jij graag zou willen? Dan heb je drie opties:

  • je kunt een relatiecoach inschakelen
  • je kunt uit elkaar gaan
  • je kunt het erbij laten en ongelukkig verder leven
  • coachrien.nl

Het lijkt misschien heel logisch om niet voor de derde optie te kiezen, want wie wil er nu ongelukkig zijn? Toch vinden veel mensen het zo lastig om problemen aan te pakken, dat ze het maar laten zoals het nu is. Ze leren op de een of andere manier leven met de spanning, de ruzies of de ellenlange stiltes. Ideaal is dit natuurlijk zeker niet. Een relatiecoach zou je dan ook zeker aanraden om hier werk van te maken. Uit elkaar gaan is niet altijd noodzakelijk, soms moet er gewoon wat onderhoud gepleegd worden aan de connectie die er tussen jullie ooit was. Je bent niet voor niets ooit bij elkaar gekomen. Toch kan het ook zijn dat er uiteindelijk niets meer aan te redden valt, dat jullie gewoon te ver uit elkaar gegroeid zijn en elkaar niet meer terug kunnen vinden in een gemeenschappelijke basis. Dan is het beter om niet langer aan te modderen en dan kan ook een relatiecoach vaak niet meer voldoende helpen en is uit elkaar gaan de enige optie.

Hulp van een relatiecoach

Natuurlijk weet je zelf wel dat een relatie werk vraagt en dat je tijd moet maken om dingen samen te doen en te communiceren met elkaar. Maar toch kan het helpen om een relatiecoach in te schakelen. Het kan immers zo zijn dat jullie vastzitten in bepaalde patronen, terwijl jullie dit zelf helemaal niet door hebben. Een neutrale blik kan dan helpen om deze patronen te herkennen en te ontwarren. Ook kan deze persoon dan tips geven over hoe jullie het in het vervolg beter aan kunnen pakken. Een relatiecoach kan helpen om de communicatie weer vlot te trekken. Ook kan deze persoon jullie helpen om uit een impasse te komen. Er kan tijdens de sessies uitgezocht worden wat jullie grootste struikelblok is, op welke momenten jullie iedere keer weer tegen problemen aanlopen. Wat is de trigger in dit verband? En hoe kunnen jullie dit oplossen? Wat kunnen jullie doen om te voorkomen dat je keer op keer in dezelfde valkuilen stapt? In veel gevallen kan een relatiecoach op deze manier helpen om jullie relatie weer goed te krijgen, om jullie weer echt met elkaar te verbinden.

Coach Rien

Wat altijd belangrijk is om te onthouden, is dat je het beste niet te lang kunt wachten met het inschakelen van een relatiecoach. Laat je alles maar aanrommelen, dan kan het zijn dat jullie op een punt komen waar eigenlijk geen herstel meer mogelijk is. Schakel dus op tijd hulp in, hoe sneller er aan de slag wordt gegaan met relatietherapie, hoe sneller jullie er ook weer uitkomen en hoe groter de kans is dat jullie een succesvolle herstart kunnen maken. Welke relatiecoach kies je nu als je er eentje nodig hebt? Een goede keus is Coach Rien uit Almere. Je kunt bij hem op kantoor terecht voor afspraken, maar ook kan hij met jullie afspreken op een plek waar jullie je prettig bij voelen. Want dat is belangrijk, jullie moeten tijdens de sessies op jullie gemak zijn, zodat er uitgesproken kan worden wat er uitgesproken moet worden. Alleen dan kan er immers resultaat geboekt worden. Jullie zienswijzen worden besproken, struikelblokken worden opgespoord en de coach zal oplossingen proberen aan te dragen waar jullie mee aan de slag kunnen gaan. Willen jullie een relatiecoach inschakelen, dan is in de omgeving van Almere Coach Rien dus een uitstekende keus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn