Ruitschade voorkomen

27 september 2016

Posted in Auto's en Motoren

Benniewilmink - RuitschadeAls je net een nieuwe auto hebt gekocht dan ben je hier natuurlijk extra zuinig mee. Je zet je kinderen niet zomaar op de achterbank en je stofzuigt na elke rit. Waar je vaak echter niet aan denkt is dat je nieuwe auto ook ruitschade kan oplopen. Ruitschade is ongelofelijk vervelend, omdat het heel veel geld kan kosten en je er in de meeste gevallen niet heel veel aan kunt doen. Toch zijn er een aantal stappen die je kunt zetten om ruitschade tegen te gaan:

  • Houd je ruit goed in de gaten
  • Pak een sterretje meteen aan!
  • Zorg voor goed materiaal

Het allerbelangrijkste is om de ruit direct goed in de gaten te houden. Vanaf het allereerste moment moet je controleren wat de zwakke plekken zijn. Een zwakke plek herken je aan krasjes of deuken in het materiaal. Soms ontstaan er zelfs lichte scheurtjes, die nog niet door de hele ruit komen. In dit eerste stadium heb je nog niet meteen last van ruitschade, maar voorkom je ruitschade op een later moment. Je krijgt op deze manier een beter idee van de plekken die potentieel problemen kunnen opleveren. Wat deze plekken zijn kan per merk of per model verschillen. Soms liggen de ruitenwassers wat strakker op de ruit, waardoor bepaalde plaatsen in het midden wat meer druk te verduren krijgen. Op andere momenten zijn juist de hoekjes tamelijk zwak. Wanneer je goed voor de geest hebt waar de zwakke punten zich bevinden is het belangrijk deze zo goed mogelijk te beschermen tegen ruitschade. Je kunt bijvoorbeeld speciale sprays kopen die de ruit beschermen tegen vorst en kou. Ook zijn er specifieke beschermhoezen die de ruit beschermen gedurende de nacht. Probeer er alles aan te doen om je voorruit zo lang mogelijk heel te houden! Mocht je toch een sterretje zien, grijp dan direct in! Heel veel mensen rijden erg lang rond met een ster op de voorruit, omdat ze denken dat dit geen kwaad kan. Ze rijden vrolijk op de snelweg en ineens pats: de ruit scheurt. Enorme ruitschade is het gevolg. De beste remedie is om direct, bij het signaleren van het kleinste sterretje, naar de garage te gaan. Ook een onschuldig klein barstje kan later dus een grote scheur veroorzaken. Wanneer je hiermee doorrijdt gaat dit je heel veel geld kosten! Pak een sterretje dus direct grondig aan!

Kwaliteit boven kwantiteit; voorkom ruitschade

We willen allemaal natuurlijk niet te veel geld uitgeven aan spullen die we eigenlijk niet echt gebruiken. Ditzelfde geldt voor een voorruit. Ruitschade is niet iets waar we over het algemeen erg bezorgd over zijn; we kiezen vaak voor een ruit van mindere kwaliteit. Dit is natuurlijk erg onverstandig en wel om meerdere redenen. In de eerste plaats breng je met een kwalitatief mindere voorruit je gezin onnodig in gevaar. Wanneer de ruit onverhoopt breekt kan dit verwondingen of ongelukken veroorzaken. Je kunt de weg niet meer goed zien, wat bij hoge snelheden al snel tot vervelende situaties kan leiden. Verder kies je met een goedkope ruit niet voor een duurzame ruit. Betaal je op dag 1 wat minder, dan mag je op dag 5 weer betalen! Iemand die aan het begin iets meer investeert verdient dit bedrag op termijn ruimschoots weer terug. De ruit gaat dan immers jaren mee! Ruitschade blijft je bovendien bespaard, wat goed is voor de portemonnee. Tot slot: een slechte ruit is gewoon erg vervelend. Op een goedkope ruit komen heel snel krasjes, bijvoorbeeld door de ruitenwissers. We spreken hier over hele milde ruitschade, maar toch is het erg vervelend om hier doorheen te moeten kijken. Je kunt de weg niet goed meer in de gaten houden en het raam lijkt de hele tijd vies. Vrienden zullen zich afvragen waarom jij je autoraam nooit wast, terwijl het eigenlijk gaat om een veel groter probleem: kleine krasjes op slecht glas. Kies altijd voor kwaliteit over kwantiteit en bestel bij goede leveranciers. Bij Bennie Wilmink bestel je snel en eenvoudig het glas dat je nodig hebt voor jou auto. Natuurlijk is dit glas alleen van de allerbeste kwaliteit, je rekent dus af met ruitschade. Wacht niet te lang, want voordat je het weet is het zover: een ruit breekt en je betaalt de volle mep! Surf snel eens naar benniewilmink.nl en laat je autoruit goedkoop repareren of vervangen! Het bedrijf heeft tientallen jaren ervaring en heeft dus elke auto wel eens voorbij zien komen. Ook met niet conventionele modellen kun je hier dus terecht! Alle belangrijke onderdelen liggen op voorraad, misschien kan het probleem dus ter plekke al worden opgelost! Ga direct naar de site en maak vandaag nog een afspraak!

Lekker op vakantie

Met een goede autoruit ga je veel plezieriger op vakantie. Wanneer je over de gevaarlijke bergweggetjes in Noorwegen rijdt wil je niet in paniek raken bij elk opvliegend steentje. Met een glasplaat van goede kwaliteit hoef je nergens bang voor te zijn: de kiezels zullen gewoon van de ruit afketsen. Mocht er toch iets misgaan in het buitenland, dan kun je altijd terecht bij een lokale garage. Vaak kunnen zij je hier precies vertellen wat je nodig hebt om je weg weer te kunnen vervolgen. Met ruitschade heb je wel een aanzienlijk probleem, zorg dus dat dit jou en je gezin niet overkomt. Er is niets vervelender dan bij een garage in Noorwegen heel veel geld te moeten betalen vanwege ruitschade, zorg dus dat dit je niet overkomt. Een fijne vakantie toegewenst!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn