Serres bieden meer mogelijkheden

4 mei 2016

Posted in Woning en Tuin

In Nederland zijn er helaas maar weinig dagen waarop we echt kunnen genieten van onze tuin en lekker buiten kunnen zitten. De temperaturen liggen vaak niet hoog genoeg en dat is toch wel jammer. Zo genieten we veel minder van het natuurlijke daglicht dan we eigenlijk zouden willen. Met serres valt daar echter heel gemakkelijk verandering in te brengen. Door bij huizen serres te laten bouwen, kunnen bewoners meer genieten van de zon en van hun tuin. De glazen wanden bieden immers ruimschoots uitzicht op de tuin en door de serre zelf ook in te richten met natuurlijke materialen en plantjes, kunt u er voor zorgen dat het echt als een tuinkamer aanvoelt. Op deze manier kunnen serres als het ware een soort verlengstuk van de tuin worden en zo hebt u het gevoel dat u heel vaak buiten kunt zitten, zonder dat u last hebt van regen, wind en kou. En is het wel mooi weer, dan kunt u natuurlijk gewoon de serredeuren open schuiven en genieten van de frisse lucht die dan naar binnen komt. Veel mensen die serres hebben laten plaatsen zijn hier zeer tevreden over en zitten heel vaak in deze ruimte omdat ze zich daar beter door voelen. Daglicht is immers het licht waar wij ons het prettigst bij voelen en door hier veel tijd in door te brengen, voelen wij ons gezonder en zitten wij beter in ons vel dan wanneer we de hele dag in kunstlicht doorbrengen. Herkent u het gevoel dat u de hele dag opgesloten zit, omdat u steeds maar binnen zit te werken? Zou u graag meer tijd buiten doorbrengen, maar lukt dit niet omdat u vaak zaken af moet handelen of werk af moet maken, wat u gewoonweg buiten niet kunt doen? Dan zijn serres dus ideale oplossingen.

Verschillende soorten serres

Als u zich gaat ori├źnteren op serres, dan zult u zien dat er verschillende modellen verkrijgbaar zijn. Het grootste verschil tussen de verschillende modellen, is het verschil in de vorm van het dak. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor serres met een:

  • plat dak
  • plat dak met knik
  • zadeldak
  • lessenaardak

Wat voor u de beste keus is, hangt af van uw eigen voorkeuren, maar ook van uw woning. Zo is een lessenaardak bijvoorbeeld heel erg geschikt als de serre ingebouwd wordt tussen twee uitbouwen. Serres met een zadeldak hebben als voordeel dat ze heel veel licht binnen laten. Doordat zowel de wanden als het complete dak uit glas bestaan, kan er rondom daglicht de ruimte binnen komen. Nu bent u misschien bang dat dit er voor zorgt dat de ruimte ontzettend warm wordt op warme en zonnige dagen, maar u kunt verschillende maatregelen treffen om dit te voorkomen. Zo kan er gekozen worden voor sterk isolerend glas of u kiest er voor om een dakraam te laten plaatsen in het zadeldak, waardoor de warmte weer naar buiten kan gaan. Serres met een plat dak hebben als pluspunt dat ze niet zo hoog worden, waardoor ze gemakkelijker te plaatsen zijn bij woningen. Hebt u bijvoorbeeld een bungalow, dan wilt u natuurlijk niet dat de uitbouw hoger wordt dan de oorspronkelijke bouw. En als er op de bovenverdieping van uw woning ramen zitten, dan wilt u niet vanuit het raam aankijken tegen het dak van de serre. Een volkomen plat dak is dan de beste keus, want ook een plat dak met knik wordt al weer iets hoger. Door de vele mogelijkheden die er zijn op het gebied van serres, is er dus altijd wel een optie te vinden die past bij uw woning en bij uw eigen voorkeuren.

Ter Huurne verzorgt maatwerk

Erg belangrijk bij de plaatsing van serres is dat ze helemaal passen bij het huis dat er al staat. De afmetingen moeten overeenkomen en ook de kleur van de gebruikte profielen moeten bijvoorbeeld goed passen bij de bestaande bouw. Niet ieder bedrijf kan hier rekening mee houden, maar Ter Huurne wel. Doordat zij alles in eigen beheer hebben, kunnen zij echt maatwerk leveren. Aan de hand van de afmetingen van uw woning en van uw eigen wensen, zullen zij eerst een ontwerp voor u gaan maken. Als u dit ontwerp goedkeurt, dan gaan zij aan de slag met fabricatie. Zij maken namelijk de onderdelen voor serres zelf in hun eigen fabriek, waardoor zij ieder onderdeel dus helemaal aan kunnen passen aan uw wensen. Zo kunnen zij de profielen, de delen waartussen het glas geplaatst wordt, bijvoorbeeld uitvoeren in de door u gewenste kleur. Het is bij hen zelfs mogelijk om aan de buitenkant van de serres voor een andere kleur te kiezen dan aan de binnenkant, de zogenaamde duo-colour profielen. Voor de serres kunnen zij u bovendien verschillende soorten glas bieden. Standaard werken zij met HR++ veiligheidsbeglazing, maar het bestaat ook tot de mogelijkheden om gebruik te laten maken van zon- en warmtewerende beglazing. Wilt u meer informatie over de opties die zij bieden en zou u graag wat voorbeelden willen zien? Dan kunt u een kijkje nemen op hun website of u kunt een bezoek brengen aan hun showroom. Neem naar de showroom altijd een foto van uw woning mee, zodat zij u direct van passend advies kunnen voorzien. Ook kunt u natuurlijk altijd een gratis offerte opvragen, om te beoordelen of een serre voor u tot de mogelijkheden behoort. Ter Huurne is dus het juiste adres om naar toe te gaan voor iedereen die geïnteresseerd is in serres.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn