Uw oude auto verkopen

12 maart 2016

Posted in Auto's en Motoren

Autoinkoopspecialist - Auto verkopenKoopt u een nieuw voertuig, omdat de oude aan vervanging toe was of omdat u gewoon graag een ander model wilt hebben, dan wilt u natuurlijk graag uw oude auto verkopen. Twee exemplaren in het bezit hebben zorgt immers voor onnodig veel kosten. U zult immers wegenbelasting moeten betalen en de verzekering, of u er nu nog in zult rijden of niet. U wilt natuurlijk ook uw oude auto verkopen omdat u waarschijnlijk bij huis geen ruimte hebt voor het stallen van twee vierwielers. Veel mensen hebben net voldoende ruimte bij hun woning om één auto kwijt te kunnen. Als u een nieuwe koopt, dan wilt u ook daarom dus graag zo snel mogelijk uw andere exemplaar kwijtraken. Uw auto verkopen doet u dus ook om ervoor te zorgen dat u voor uw nieuwe voldoende parkeerplek hebt. In plaats van verkopen, kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om uw oude model in te ruilen bij uw garage, zij geven u er dan een bepaald bedrag voor. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat u uw voertuig meteen kwijt bent, maar het heeft ook als nadeel dat u er vaak minder geld voor krijgt dan wanneer u kiest voor uw auto verkopen. Verkoop kan dus financieel een stuk interessanter zijn, maar dat brengt ook weer wat dilemma’s met zich mee. Niet iedereen heeft zelf voldoende kennis van auto’s om te kunnen bepalen wat een goede vraagprijs is of om te kunnen bepalen wat een voertuig nog waard is. Deze kennis is vaak wel nodig om goed te kunnen onderhandelen over de prijs met potentiële kopers. Dit maakt dat veel mensen uiteindelijk toch kiezen voor inruil in plaats van voor hun auto verkopen. Ze weten dan tenminste zeker dat ze er nog wat geld voor terugkrijgen en bovendien zitten ze dan op geen enkel moment met een overbodig voertuig waar ze verzekeringen en belastingen voor moeten betalen en parkeerruimte voor moeten regelen.

Gemakkelijk uw auto verkopen

Ziet u inruilen niet zitten en wilt u liever uw auto verkopen? Dan is natuurlijk de vraag hoe u dit het beste aan kunt pakken. De mogelijkheden die de meeste mensen zien, zijn grofweg in twee categorieën in te delen. De eerste optie is proberen de auto verkopen door deze voor uw huis neer te zetten met een bordje erbij dat deze te koop is. Dit werkt uiteraard het best als u aan een straat woont waar veel verkeer langs komt en u moet er natuurlijk wel de ruimte voor hebben. Niet iedereen heeft genoeg ruimte en ook niet iedereen woont aan een drukke weg. Daarbij moet u hoe dan ook geluk hebben dat er iemand toevallig langs komt rijden die interesse in uw oude wagen heeft. Die kans is natuurlijk niet heel groot en als u snel uw auto verkopen wilt, is dit dan ook geen heel interessante optie. Een andere optie is dat u advertenties plaatst, bijvoorbeeld in streekkrantjes of online. Nadeel hiervan is echter dat er tegenwoordig zoveel aangeboden wordt, vooral online, dat het voor kopers lastig is om door de bomen het bos te zien. De kans is zeer klein dat u op die manier iemand vindt aan wie u uw auto verkopen kunt. Wilt u niet inruilen en toch snel de verkoop rond hebben? Maak dan gebruik van de Auto Inkoop Specialist. Bijna iedere wagen die bij hen op de site aangemeld wordt, wordt binnen 24 uur verkocht. Zij hebben namelijk contacten met veel autodealers en dat maakt de kans op verkoop en het ontvangen van een goede prijs een stuk groter. Neemt u een bod aan, dan gaat het verkoopproces ook snel. Zo kunt u dus gemakkelijk zelf uw auto verkopen en dit toch in korte tijd regelen.

De Auto Inkoop Specialist

Hoe gaat een auto verkopen via de Auto Inkoop Specialist nu precies in het werk? Wat moet u er zelf voor doen? U hoeft zelf enkel wat gegevens in te vullen, waaronder:

  • het kenteken van uw voertuig of u selecteert handmatig merk en model
  • de staat waarin deze verkeert, moeten er zaken dringend gerepareerd worden of is alles prima in orde
  • de staat van het interieurs
  • de kilometerstand
  • de profieldiepte van de banden

Daarnaast kunt u er voor kiezen om ook nog foto’s te uploaden, dit zal voor geïnteresseerde kopers zeker interessant zijn, omdat zij dan een beter beeld krijgen en hierdoor kunt u vaak beter en sneller uw auto verkopen. Nadat u deze gegevens geplaatst hebt, krijgen de dealers die bij deze site aangesloten zijn 24 uur de kans om hier op te reageren door het plaatsen van een bod. U kunt na deze periode zelf bepalen of u uw auto verkopen wilt aan degene met het hoogste bod, of dat u dit bedrag toch te laag vindt. Gaat u akkoord, dan komt er snel iemand bij u langs om de zaken af te handelen. De papieren worden ondertekend, u krijgt het afgesproken bedrag en uw wagen wordt meteen meegenomen. Zelf uw auto verkopen wordt op deze manier dus heel eenvoudig. Groot voordeel is dat het geheel gratis en vrijblijvend is om uw wagen op de site te plaatsen, u zit dus nergens aan vast en kunt rustig beoordelen of u het hoogste bod hoog genoeg vindt of dat u hier niet tevreden mee bent. Met behulp van de Auto Inkoop Specialist kan dus echt iedereen zelf zijn auto verkopen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn