Vind de goedkoopste producten gemakkelijk online via de ShopSaloon

4 augustus 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Als je een fanatiek internetshopper bent, dan is het je vast opgevallen dat er vaak verschillende sites zijn waar je een bepaald product kunt kopen. Het is je vast ook opgevallen dat de ene site duurder is dan de andere, dat je bij de ene site wel verzendkosten moet betalen en bij de andere niet en dat je bij de ene site wel een retourregeling hebt en bij de andere niet. Dus los van het product zelf, heb je veel variabelen waar je rekening mee moet houden en die dus bij iedere webwinkel anders kunnen zijn. Dat maakt winkelen natuurlijk erg lastig. Als je geen fanatieke internetshopper bent, dan worden de zaken nog complexer, want het enige wat je wil als iemand die af en toe iets wil kopen via het internet, is dat je het gemakkelijk en snel kunt kopen en dan ook het liefst bij de eerste de beste website. Als fanatieke shopper ben je misschien vaak bezig met het vergelijken van websites en de prijzen en wat allemaal niet meer, maar als je gewoon even snel iets nodig hebt, dan heb je daar uiteraard geen tijd voor en vast ook geen zin in. Daarom is het vaak ook verstandiger om niet van Google gebruik te maken. Via Google krijg je namelijk verschillende zoekresultaten gepresenteerd en wanneer een website hoog in die zoekresultaten staat genoteerd wil dat nog niet zeggen dat het ook een goede website is. En toch kiezen mensen vaak voor een website uit de top 3. Niet omdat ze weten dat dat de beste optie is. Ook al zouden ze wel weten dat een hoge notering geen garantie op kwaliteit biedt dan nog is de kans groot dat ze zullen kiezen voor een site in de top 3. Het punt is dat mensen geen tijd of geen zin hebben om al die sites door te spitten. Doordat er zo veel verschillende mogelijkheden zijn, vinden mensen het fijn als er een of andere hiërarchie bestaat die de keuze verkleint. Ook al is deze hiërarchie arbitrair, dan nog is het beter dan zelf alle sites bekijken en op basis van de informatie een keuze maken. Om die reden is er nu een ShopSaloon. Via de ShopSaloon kun je namelijk direct zien waar je het product waar jij naar op zoek bent het goedkoopste kunt kopen. In feite is de ShopSaloon vergelijkbaar met Google, maar dan op een manier waarbij de hiërarchie ook daadwerkelijk iets vertelt over de websites. Als je op zoek bent naar een boek, dan kun je via de ShopSaloon direct zien welke website het boek van jouw keuze het goedkoopste aanbiedt. Dus als je snel even iets nodig hebt en je hebt geen tijd om te zoeken of het internet helemaal af te struinen, dan kun je met de ShopSaloon snel goede zaken doen.

De kracht van de ShopSaloon

Via de ShopSaloon kun je dus heel gemakkelijk je producten vinden. Als je Google gebruikt, dan krijg je in principe een overzicht van alle websites waarin jouw zoekwoord voorkomt. Dus je krijgt ook te maken met websites die het product helemaal niet verkopen. In principe wordt alles bij Google op één hoop gegooid en daar wordt dan een soort van rangorde in aangebracht. Het is echter niet per se de kwaliteit die bepaalt waar een website in de rangorde terecht komt. Het is vooral de kunde en expertise van websitebouwers die er voor kunnen zorgen dat Google ze hoog aanschrijft. Google is immers een machine die werkt op basis van logaritmes. Het enige wat de slimme websitebouwers moeten doen is weten hoe Google functioneert en daar op inspelen door de websites op zo’n manier te ontwerpen dat het door Google wordt gewaardeerd. Dit betekent dus zeker niet dat de websites die je als eerste tegenkomt ook de echt de beste zijn. Via de ShopSaloon weet je in ieder geval zeker dat de websites die op de ShopSaloon worden aangeprezen ook echt de goedkoopste zijn wat betreft de producten die jij nodig hebt. Dus in plaats van een filter als Google te gebruiken kun je beter een filter als ShopSaloon gebruiken. De ShopSaloon is overigens ook erg geschikt als je gewoon aan het browsen bent om te kijken of je wat leuks tegenkomt. De site van ShopSaloon.nl heeft namelijk een eigen zoeksysteem. Op de homepage vind je alle categorieën waarin je kunt zoeken. Zo kun je via de ShopSaloon bijvoorbeeld de volgende artikelen vinden:

  • Games
  • Dvd’s
  • Boeken
  • Sieraden
  • Kinderkleding
  • Schoenen

Op de homepage vind je enkele voorbeelden van artikelen die het meest populair zijn. Ideaal als je gewoon een beetje aan het rondkijken bent. Ook kun je direct naar een categorie gaan en binnen die categorie kun je dan gericht op zoek gaan naar een artikel of gewoon een beetje rondkijken. Wat dat betreft is de ShopSaloon net een digitale marktplaats.

Voor vragen kun je contact opnemen met de klantenservice

Mocht je een product niet kunnen vinden of als je een andere vraag hebt, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met de klantenservice. De medewerkers van de klantenservice zijn er altijd om je te helpen met vragen, onduidelijkheden of opmerkingen. Dus als je ergens mee zit schroom dan niet om de telefoon te pakken, want de medewerkers zitten dagelijks voor je klaar. Uiteraard kun je ook gewoon een email sturen en binnenkort kun je zelfs via de chat een vraag stellen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn