VK print: experts in alle druktechnieken

7 juni 2017

Posted in Marketing en Promotiemateriaal

Als u iets wilt laten bedrukken dat niet door een normale drukpers past, dan moet u op zoek naar andere druktechnieken. Bij VK print bent u dan aan het goede adres, want wij kunnen vrijwel alles bedrukken! Bij ons kunt u terecht voor de volgende druktechnieken:

  • Vlakzeefdruk;
  • Rondzeefdruk;
  • Tampondruk;
  • Textieldruk;
  • Blinddruk;
  • Foliedruk;
  • Sublimatie;
  • Transferdruk.

U kunt zich misschien wel voorstellen dat het met deze keur aan druktechnieken vrijwel onmogelijk is om iets te bedenken dat we bij VK print eigenlijk niet kunnen bedrukken. Kijkt u bijvoorbeeld maar eens rond in ons digitaal portfolio, waar u kunt bekijken welke druk tot wat voor resultaat leidt. U vindt hier een keur aan voorwerpen, bijvoorbeeld: bidons, kartonnen bekers, kunststof bierglazen, strandballen, tubes, winkelmandjes, kleding, magneten, en zelfs badeendjes kunnen wij voor u bedrukken met wat voor afbeelding of tekst u maar wilt. En of u nou tien voorwerpen wilt laten bedrukken, of juist duizenden, dat maakt voor ons niet uit. Wij zien altijd mogelijkheden, en zelfs de meest lastige opdrachten nemen wij graag aan. Het is ons dus niet snel te gek, en dat komt doordat we een vakkundig team zijn en we met de modernste apparaten en druktechnieken werken. Het is dus niet voor niks dat wij onszelf eigenzinnig, snel en flexibel noemen!

Wat moet ik me voorstellen bij al die verschillende druktechnieken?

Goede vraag! Dat leggen wij natuurlijk graag uit. Vlakzeefdruk is de meest voorkomende techniek, want dit kan op vrijwel elk materiaal toegepast worden. De enige eis is dat het vlak materiaal moet zijn. Als het materiaal een cilindrische vorm heeft, maken we gebruik van rondzeefdruk. Bij beide druktechnieken is het mogelijk om meerdere kleuren te gebruiken. Als het geen opties is om een zeefdruk te gebruiken, dan zetten wij vaak tampondruk in. Tampondruk heeft verschillende voordelen. Zo is tampondruk uitermate geschikt voor afbeeldingen in hoge resolutie, maar ook voor oppervlakten die krom of hol zijn. Ook als u een afbeelding wilt met veel verschillende kleuren, is tampondruk een goede optie vanwege lage kosten. Tampondruk wordt erg veel ingezet als het gaat om kleine plastic producten, zoals usb-sticks. Dat heeft alles te maken met dat tamponprint ingezet kan worden op onregelmatige oppervlakten. Als u kleding of andere soorten textiel wilt bedrukken, dan kiest u natuurlijk voor textieldruk. Wij kunnen een print van maximaal zes kleuren gemakkelijk laten bedrukken via onze moderne textielcarrousel. Ideaal voor bedrijfskleding, petten, schorten, of wat voor textiel u ook maar kunt bedenken. Een materiaal als leer daarentegen kan beter bedrukt worden door middel van blinddruk, waarbij met hoge temperaturen en hoge druk wordt gewerkt. Er ontstaat daardoor reliƫf, wat voor een bijzondere uitstraling zorgt. Blinddruk is dus een exclusieve druktechniek, dat niet voor elk materiaal geschikt is. Bij sommige materialen is het niet mogelijk om direct op het materiaal te drukken. In dat geval maken we graag gebruik van transferdruk, waarbij de afbeelding op transferpapier wordt gedrukt. Hierbij is het geen probleem om veel verschillende kleuren te gebruiken. Tenslotte is er nog een techniek die wij bij VK print aan kunnen bieden, en dat is de sublimatiedruk. Sublimatie wordt voornamelijk gebruikt voor mokken.

VK print: eigenzinnig, snel en flexibel!

Natuurlijk hoeft u zelf niet de beste druktechnieken voor uw opdracht uit te zoeken; dat doen wij uiteraard graag voor u! VK print is van begin tot eind bij uw aanvraag betrokken, van het bedenken tot het verzenden. Met andere woorden: u hoeft uw bestelling eigenlijk alleen nog maar uit te pakken. Wij hebben al twintig jaar ervaring en zijn daarmee experts op het gebied van druktechnieken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn