Volg een cursus praktijkbegeleider wanneer u werknemers of stagiaires wilt begeleiden

4 april 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Wanneer u een cursus praktijkbegeleider wilt volgen, dan kunt u bij verschillende opleiders terecht. Natuurlijk wilt u alleen een cursus volgen bij een opleider die goed aangeschreven staat, waar u veel bij leert en waar de kosten vanzelfsprekend zeer acceptabel zijn. In dat geval raden we u Terra Trainingen zeker aan. Wat de voordelen zijn van het volgen van trainingen bij deze opleider:

  • Speciaal voor werkenden
  • Ervaren praktijkdocenten
  • 25 jaar ervaring
  • Erkende onderwijsinstelling

Heeft u na het lezen van de informatie nog bepaalde vragen? Dan kunt u gebruik maken van verschillende contactmanieren. Vul bijvoorbeeld het contactformulier in of stuur een email. Ook kunt u uiteraard gewoon telefonisch contact zoeken. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie terug, zodat u verder kunt met het maken van uw keuze. Hebt u uw keuze al gemaakt? Dan kunt u zich gelijk online aanmelden.

Waarom een cursus praktijkbegeleider volgen

Wanneer u zelf meer dan voldoende kennis in huis hebt, dan kunt u overwegen om dit over te dragen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om stagiaires te begeleiden. Zo kunt u jonge mensen opleiden die de kneepjes van het vak willen leren. Het is echter niet zo dat iemand die veel ervaring en kennis heeft, dit automatisch ook goed kan overdragen. Daarom is het volgen van een cursus praktijkbegeleider aan te bevelen. Tijdens een cursus praktijkbegeleider leert u niet alleen duidelijk te maken welke werkzaamheden opgepakt moeten worden, maar ook om dit op een uiterst positieve manier te doen. Het is natuurlijk de bedoeling dat de mensen gemotiveerd raken om het vak uit te oefenen en ze niet worden afgebrand op dingen die ze verkeerd doen. Het is belangrijk om het maken van fouten als essentieel onderdeel van het leerproces te zien. Het vooral de nadruk leggen op dingen die verkeerd gaan, ontmoedigen niet alleen de betreffende personen maar kunnen ook bijdragen aan het ontstaan van zelfs psychische schade. Elk individu is weer anders en dient ook als zodanig benaderd te worden. Het is belangrijk om te leren hoe men iedereen zo goed mogelijk het vak kan leren, zodat de stagiaires zich op hun gemak voelen en iedere dag met plezier voor u aan het werk gaan. Een cursus praktijkbegeleider is overigens niet alleen te volgen voor uitsluitend mensen die stagiaires willen begeleiden. Een cursus praktijkbegeleider kan ook gevolgd worden wanneer men nieuwe werknemers wil gaan begeleiden. Voelt u er wel wat voor om ook op deze manier uw kennis over te dragen? Volg dan een cursus praktijkbegeleider bij Terra Trainingen. Dat is een instantie waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Deze organisatie biedt een breed aanbod qua trainingen aan. Zo kunt u hier dus ook cursussen volgen tot praktijkbegeleider. Maak gebruik van de zoekfunctie om de training te vinden die u wellicht zou willen volgen. Vervolgens vindt u een korte samenvatting onderaan de titel.

Schrijf u gelijk in

Wilt u direct weten of deze cursus ook voor u geschikt is? Dan gaat u naar ‘doelgroep’. Zoals u hier kunt lezen kan in principe iedereen zich aanmelden die werknemers of stagiaires wil begeleiden. Het is goed om te weten dat u een cursus praktijkbegeleider nog hebt om in aanmerking te komen voor een certificaat om als werkleerbedrijf actief aan de slag te kunnen gaan. Wilt u te weten komen waar de eerstvolgende cursus gegeven wordt? Dan kunt u dat gelijk vinden op de site. U ziet er ook gelijk de kosten bij staan, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Mocht u het willen, dan kunt u zich gelijk inschrijven voor deze cursus.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn