Wat is belangrijk bij velgen en winterbanden bestellen?

18 mei 2018

Posted in Auto's en Motoren

Je kunt tegenwoordig makkelijk velgen en winterbanden via het internet bestellen. Dat is makkelijk omdat je vaak een breder aanbod kunt vinden, of juist die producten die helemaal gemaakt zijn voor jouw auto. Betere kwaliteit, een afwijkende maat, afwijkende bouten of gewoon een product met het logo van jouw auto erop. Dat is een reden om online velgen en winterbanden te bestellen, omdat er gewoon meer keuze is. Vaak ook tegen betere prijzen, of tegen betere voorwaarden. De velgen en winterbanden online bestellen is echter wel een sport op zich. Er zijn veel mensen die er na het bestellen achter komen dat zij iets verkeerd gedaan hebben en dat is natuurlijk jammer. Om ervoor te zorgen dat jou dit niet gebeurt, hebben we dit artikel gemaakt voor je zodat je precies weet waar je op moet letten. Zo is het belangrijk dat de velgen en winterbanden de goede maat hebben, maar de velgen moeten ook geschikt zijn voor jouw auto! Alleen kijken naar de maat is niet genoeg, omdat er gaten geboord zijn voor de wielbouten. Wanneer die niet aansluiten op de schijf rond de as van de auto die je hebt, kun je de velgen letterlijk nooit (laten) monteren. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de winterbanden. Wanneer je de verkeerde maat bestelt, kun je de banden niet op de velg laten monteren. Kom je daar te laat achter, dan heb je een probleem. Kijkt u ook eens op jdbandenvelgen.nl.

De velgen en winterbanden bestellen ná goede voorbereiding

De velgen en winterbanden bestellen na een goede voorbereiding wordt een stuk makkelijker. Vraag je eerst eens af wat je zelf graag wilt en wat het budget is. Wil je graag dat het er leuk uitziet, of ben je iemand die de beste prestaties wil hebben? Daarnaast is het goed om te kijken naar het budget. De velgen en winterbanden zijn letterlijk in alle prijzen te vinden en meestal kun je een flink aantal opties wegstrepen door gewoon eerst naar de prijs te kijken. Probeer niet altijd voor het goedkoopste te gaan, zeker niet bij velgen en winterbanden. Je haalt dan producten in huis waar je in feite niet zo gek veel mee kunt. Is iets gelabeld als budget, dan is dit niet voor de mensen geschikt die elke dag in de auto zitten en die eisen stellen aan de velgen en winterbanden. Zeker niet de banden die je gebruikt om de winterse omstandigheden mee te trotseren, want reken er gerust op dat dit veel eist van de banden die je onder de auto hebt zitten.

Is dit belangrijker voor de winter?

Er is veel geschreven en gezegd over het verschil tussen winterbanden en zomerbanden. Ook zijn er tegenwoordig banden die in alle seizoenen te gebruiken zijn en die wel redelijk goed scoren volgens het bandenlabel. Maar als we eerlijk zijn is het niet zo dat de winterbanden belangrijker zijn dan de zomerbanden. Om het heel makkelijk te stellen: in elk seizoen zijn er mogelijkheden om een dodelijk ongeluk te krijgen. Alle banden moeten aan bepaalde eisen voldoen zodat de veiligheid van alle inzittenden gewaarborgd kan worden, maar dit geldt ook voor de overige mensen die deelnemen aan het verkeer. Daarom is het goed om met regelmaat te kijken naar de winterbanden en de velgen die je onder de auto hebt zitten. Kijk daarbij ook naar de bandenspanning en laat de wielen opnieuw balanceren wanneer je merkt dat er onbalans is tijdens het rijden. Dit is beter voor de banden, de auto maar vooral ook voor de veiligheid waar het uiteindelijk om draait.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn