Zoektocht naar haarstukken

2 november 2016

Posted in Mens en gezondheid

movehs - HaarwerkenToen ik wat ouder werd begon mijn haar langzaam uit te vallen. Ik had me hier al een beetje op voorbereid, mijn vader had zijn haar al op jonge leeftijd verloren, maar ik had toch gehoopt nog iets langer van mijn weelderige haardos te kunnen genieten. Helaas, het mocht niet zo zijn. Eerst is er natuurlijk de schaamte. Je bent bang voor de reacties van anderen, zullen ze het accepteren en moet je nu kaal door het leven of toch maar op zoek naar haarstukken? Al deze vragen tolden door mijn hoofd toen ik bij puur toeval een kale man tegenkwam op straat. Brutaal als ik ben vroeg ik hem waarom hij geen haarstukken gebruikte, waarop hij zei dat hij zich daar niet prettig bij voelde. Toen ging bij mij het balletje rollen, je moet je comfortabel voelen met wie je bent; dat hoeft niet af te hangen van een pruik of van een kaal hoofd. Voor mij was mijn kale hoofd echter een belemmering en ik wilde het dus graag laten bedekken. Ik stapte naar een salon en vroeg welke modellen ze voor me in de aanbieding hadden. Ik bleek een compleet verkeerd beeld te hebben van hoe het aanmeten van een haarstuk in zijn werk gaat. Haarstukken worden niet langer op je hoofd gezet maar worden aan het hoofd vastgemaakt. Dit betekent ook dat je een stuk langer in de kapsalon zit, maar dat men je wel een haarwerk aanmeet dat veel beter bij je past. Tijdens het maken van mijn keuze moest ik volgens de kapsters rekening houden met een aantal factoren:

  • Type haarstukken
  • Kwaliteit van het haar
  • Lengte van het haar
  • Prijs

Eerst moet je voor jezelf bepalen welke haarstukken je wilt gaan gebruiken. Je kunt natuurlijk één haarstuk nemen, een Fullcap (pruik) of een toupet, maar voor mij was dat niet echt aan de orde. Ik had nog wel wat haar, maar dit haar was slap en je kon hier eigenlijk zo doorheen kijken. Ik was daarom op zoek naar haarstukken die mijn eigen haar wat konden opvullen, zonder dat mijn hele kapsel daardoor veranderde. Ik kwam erachter dat je dan zogeheten “crown extensions” in je haar kunt laten zetten. Deze extensions vullen de gaten in het haar op en zorgen daardoor voor een frisse en jonge look. Uiteindelijk besloot ik daarom voor deze haarstukken te kiezen. Met een aantal van deze extensions was ik helemaal klaar. Men raadde mij wel aan om de zoveel tijd even terug te komen naar de kapsalon om de voortgang te bekijken. Ik snap dat wel: mijn eigen haar moet natuurlijk wel goed samengaan met het haar dat is opgeplakt.

Haarstukken: kwaliteit en prijs

In onze wereld draait alles om prijs en kwaliteit en bij haarstukken is dat niet anders. Je hebt prachtige haarstukken van uitstekende kwaliteit die je duizenden euro’s kosten maar ook goedkopere extensions van een paar honderd euro. De kwaliteit van het haar speelt bij het bepalen van deze prijs een belangrijke rol. Haarstukken met onbehandeld echt haar kosten natuurlijk het meest, synthetisch haar is een stuk goedkoper maar is ook lastiger in model te brengen. Je moet dus een simpele afweging maken. Heb je veel geld over voor goede kwaliteit, of kun je door het leven met iets minder comfort. Voor mij is comfort ontzettend belangrijk. Ik sport iedere dag en breng veel van mijn tijd buiten door op de boot. Het is daarom cruciaal dat mijn haar te allen tijde goed blijft zitten. Het moet bij wijze van spreken een storm kunnen doorstaan! Gelukkig kunnen haarstukken permanent worden vastgezet, waardoor ze niet van het hoofd afvallen. Ook veranderen ze niet van positie, ze blijven gewoon zitten zoals jij dat wilt. Een extension wordt in veel gevallen op maat gemaakt. Je ziet dan geen verschil tussen de extension en het echte haar. Wat ook meespeelt in de prijs van de haarwerken is de lengte van het haar. Hoe langer de lokken, hoe meer je betaalt natuurlijk. Het voordeel van extensions is dat je maar een beperkte hoeveelheid haar nodig hebt. Je geeft je eigen kapsel net dat beetje extra, zonder dat je daar gelijk de portemonnee voor hoeft te trekken. Ik had mijn keuze gemaakt, maar wilde nog niet gelijk bestellen. Ik vond de haarstukken bij deze kapsalon eigenlijk erg hoog en wilde dus nog even op het internet zoeken naar een aanbieding. Dat bleek zeker geen slechte keuze!

Eenvoudig bestellen en op maat gemaakt

Nadat ik even had gezocht kwam ik terecht op http://www.movehs.nl/. Op deze site vond ik haarwerken van de beste kwaliteit tegen de laagste prijzen. Het was ontzettend fijn om te horen dat mijn verzekering een gedeelte van de aankoopprijs kon vergoeden. Ik hoefde niet het volledige bedrag zelf op te hoesten! Nadat ik mijn situatie had uitgelegd gaf een deskundige werknemer mij persoonlijk advies. Ik wist daarna precies wat mijn opties waren en hoeveel me dat zou gaan kosten. Uiteindelijk bleef ik bij mijn originele plan, maar heb ik wel veel minder betaald! Ben je ook op zoek naar haarwerken, neem dan eens een kijkje op bovenstaande site. Binnen mum van tijd heb je een haarstuk dat precies bij je past. Mijn zelfvertrouwen is weer flink gestegen en het is goed om te beseffen dat mijn scepticisme tegenover pruiken in het algemeen helemaal is verdwenen. Ik voel me weer als vanouds, nu jij nog!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn